Özcan Yeniçeri'den Efkan Ala'ya zor sorular

Özcan Yeniçeri'den Efkan Ala'ya zor sorular
MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri 'özerklikle' ilgili soru önergesi verdi.

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri Kobani protestoları sonrası yaşanan ve özerkliğe kadar giden, PKK'nın Şırnak'ın Cizre ilçesinde sözde özerklik iddialarıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya yazılı olarak cevaplandırması için soru önergesi verdi.

'SÖZDE ÖZERKLİK İLAN EDİLEN İKİ MAHELLEYE GÜVENLİK GÜÇLERİNİ SOKMAYACAKLAR İDDİASI'

Yeniçeri önergesindeki sözlerine şöyle devam etti: "PKK’nın şehirlerdeki sözde asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’nin (YDG-H) Şırnak ilimizin Cizre ilçesinde özerklik ilan ettiği;yüzleri kapalı örgüt militanlarının 25-26 tarihlerinden itibaren özellikle geceleri kalabalık gruplar halinde Sur ve Nur mahallelerinde ‘askerî düzenle’ yürüyüş yaptığı; tek tip elbise ve YDG-H tişörtü giyenlerin yer aldığı; örgütün“Biz serhildanlarla sokaklarımızı devletin bütün kirli politikalarından temizledik. Bu mahalleler kendini yönetecektir” dediği ve iki mahalleye güvenlik güçlerinin girmesine izin verilmeyeceğinin belirtildiği;törene katılanların KCK ve PKK bayrakları eşliğinde ‘Biji serok Apo’ sloganları attığı bölgeden gelen haberler arasındadır."

'İKİ MAHALLEDEKİ GÖSTERİLERE NEDEN MÜDAHALE EDİLMEDİ?'

Prof. Dr. Özcan Yeniçeri bu iddialar doğrultusunda ilk sorusunu 'gösteri ve yürüyüşlere neden müdahale edilmediğini veya edilmeme emrini kimin verdiğini' konusunda yöneltti. "Şırnak ilimizin Cizre ilçesinde özerklik ilan ettiği;yüzleri kapalı örgüt militanlarının 25-26 tarihlerinden itibaren özellikle geceleri kalabalık gruplar halinde Sur ve Nur mahallelerinde ‘askerî düzenle’ yaptığı yürüyüşlere hangi gerekçelerle müdahale edilmemiştir? Bahsi geçen yürüyüşlere müdahale edilmemesi emri hangi yetkililer tarafından verilmiştir? Bu yetkililer kimlerdir? Bunlar hakkında yapılan işlemler nelerdir?"

'KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ Mİ?'

Yeniçeri ülkenin bütünlüğünü zedeleyici ve bölücü slogan atanların PKK ve KCK bayrakları açtığını ve teker teker tespit edilmeleri gerektiğini söyledi: Şırnak ilimizin Cizre ilçesinde özerklik ilan eden;yüzleri kapalı halde tek tip elbise ve YDG-H tişörtü giymiş halde25-26 tarihlerinden itibaren özellikle geceleri kalabalık gruplar halinde Sur ve Nur mahallelerinde ‘askerî düzenle’ yürüyüş yapan; KCK ve PKK bayrakları eşliğinde ‘Biji serok Apo’ sloganları ile vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü aleyhinde sloganlar atan; terörü, suç ve suçluyu öven kimselerin kaçının kimlikleri tespit edilmiştir? Bunların kaçı yakalanıp Türk adaletine teslim edilmiştir? Bunlar hakkında yapılan işlemler nelerdir?

'KİMLİK TESPİTİ İÇİN HANGİ YÖNTEMLERE BAŞ VURULMUŞTUR'

MHP Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri bütün bu olayları ve şahısları tespitte kullanılan yöntemlerinde kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini ve eğer incelendiyse sonuçlarını açıklamaları gerektiğine inandığını belirtti. "Şırnak ilimizin Cizre ilçesinde özerklik ilan eden; yüzleri kapalı halde tek tip elbise ve YDG-H tişörtü giymiş halde 25-26 tarihlerinden itibaren özellikle geceleri kalabalık gruplar halinde Sur ve Nur mahallelerinde ‘askerî düzenle’ yürüyüş yapan; KCK ve PKK bayrakları eşliğinde ‘Biji serok Apo’ sloganları ile vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü aleyhinde sloganlar atan; terörü, suç ve suçluyu öven kimselerin tespit edilmesi için 25 Ekim 2014 tarihinden bugüne kadar yapılan işlem ve çalışmalar hangileridir? Bahsi geçen bölgelerde bulunan tüm özel güvenlik ve MOBESE kameraları incelenmiş midir? İncelendi ise, bunlardan elde edilen bilgi ve bulgular nelerdir? İncelenmedi ise, bunların incelenmeme gerekçeleri nelerdir?"

Yeniçeri son olarak bütün bunların arkasından son olarak şu soruyu yöneltti: 30 Ekim 2014 tarihi itibarı ile güvenlik güçleri bahsi geçen bölgelerde hangi tedbirleri almıştır? Bölgede güncel asayiş durumu nedir?

30 Ekim 2014 13:51
DİĞER HABERLER