Özgür Suriye Ordusu da Erdoğan'ı yalanladı

Özgür Suriye Ordusu da Erdoğan'ı yalanladı
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), PYD'ye yardım etmek amacıyla IŞİD'e karşı savaşmak için Kobani'ye asker gönderme konusundaki Erdoğan'ın sözlerine ilişkin haberlerin tamamen asılsız olduğunu söyledi.

Reuters haber ajansına konuşan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim de "ÖSO ile hali hazırda iletişim kurmuş durumdayız, ancak Erdoğan'ın söylediği gibi bir anlaşmaya varılmış değil" dedi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Halep Devrimci Askeri Konsey Komutanı Tuğgeneral Zahir El Saket, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada Kobani'ye asker gönderme iddialarının tamamen asılsız olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Saket,"Biz bin ülkenin desteklediği Kobani'ye asker gönderip Halep'i köpeklere bırakacak kadar akılsız mıyız? Esed güçleri muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri almak için fırsat kolluyor" dedi.

Saket açıklamalarında ayrıca ÖSO'nun Esed ordusu ile Halep'te şiddetli çatışmalar gerçekleştirdiğini ve bununla yükümlü olduğunu kaydetti. ÖSO komutanlarından Albay Abdulcabbar Akidi'nin yaptığı açıklamalara anlam veremediğini ifade eden Saket,"Askeri konsey ve Albay Akidi arasında herhangi bir koordinasyon yok" ifadesini kullandı.

ÖSO komutanlarından Abducabbar Akidi dün yaptığı açıklamada IŞİD'i durdurmak için Kobani'ye asker göndereceklerini söylemişti.

Öte yandan muhaliflerden Suriye Devrim Cephesi yaptığı açıklamada Kobani'ye destek güç göndermeyeceğini duyurdu. Açıklamada, "Bir çok Arap ve Batılı ülkenin önem verdiği Kobani diğer şehirlerden çok daha önemli değil. Kobani'ye güç göndermemiz söz konusu değil" denildi.

Erdoğan: Hür Suriye Ordusu’nun geçmesi konusunda sıkıntımız yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hür Suriye Ordusu'ndan bin 300 kişinin Kobani'ye geçişinin PYD tarafından kabul edildiğini açıklamış, bu kişilerin Türkiye üzerinden bu bölgeye geçiş yapacağını söylemişti.

CİHAN

24 Ekim 2014 17:18
DİĞER HABERLER