Özgür basına darbeyle ilgili bomba bilgi! Asıl kumpas bu!

Özgür basına darbeyle ilgili bomba bilgi! Asıl kumpas bu!
Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran Twitter'daki hesabından medyaya darbe operasyonunun gerekçesiyle ilgili çok çarpıcı bir bilgi paylaştı.

Demokrasi ve basına darbe operasyonun perde arkasından ilginç detaylar çıkmaya başladı. Özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonu kapsamında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ve Mustafa Kılıçarslan tutuklanmış, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile birlikte 8 kişi ise serbest bırakılmıştı.

Emniyet ve mahkeme sürecinde bir çok hukuksuzlukların ortaya çıktığı basını susturma operasyonunun detaylarıyla ilgili olarak Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran Twitter'daki hesabından çok çarpıcı bir bilgi paylaştı. Sabah Gazetesinin 23 Mart 2014 tarihli manşetini paylaşan Duran, haberin, medyaya darbe operasyonu için gerekçe gösterilen şikayetten 9 ay önce yapıldığını açıkladı. Medyaya kurulan kumpası Samanyolu ekranlarında çürüten Avukat Turan paylaştığı mesajında "Tarih 22 Mart 2014.Sabah,daha şikayet yapılmadan 9ay önceden operasyonun tetiğine basmış,alınacakları yazmış aslında" ifadelerini kullandı. Havuz medyasında, Hizmet Hareketi'ni hedef alan yalan ve iftiralarla dolu bir çok haber ilgilileri tarafından yalanmıştı.



MEHMET DOĞAN'AN USAME BİN LADİN'E GÜZELLEME

Bu arada Mehmet Doğan'ın Usame Bin Ladin hakkında söylediği sözler günün konusu oldu. CNN Türk'te Akif Beki'nin 'Ladin'i terörist olarak görmüyor musunuz' sorusuna cevap veren Tahşiyeciler'in lideri Mehmet Doğan, Usame Bin Ladin'i sevdiğini söylemişti. 11 Eylül saldırısını planlayan El Kaide eski lideri Usame Bin Ladin hakkında ilginç açıklamalarda bulunanan Doğan, “Usame Bin Ladin'i mümin olduğu için severim. Bin Ladin'i Müslüman olduğu için severim. Bin Ladin'i Allah için, ‘La ilahe illallah Muhammedur Rasulallah' dediği için severim. Bunun dışında El Kaide örgüt falan bilmem" demişti.

DOĞAN'IN AVUKATI DİKKAT ÇEKTİ

Zaman ve STV’ye yapılan operasyona kılıf olarak sunulan Tahşiyeciler grubunun avukatlığını 25 Aralık soruşturmasında Bilal Erdoğan'ın ortağı olduğu Bosphorus 360 şirketinin de avukatının yapması daha önce basına yansımıştı.

KUMPASIN AYRINTILARI 9 AY ÖNCE VERİLMİŞ

23 Mart 2014 tarihinde havuz medyasının bayraktarı Sabah gazetesi'nin manşetten verdiği haber, Hizmet Hareketi'ne kurulan kumpas hakkında önemli bilgiler veriyor.




20 Aralık 2014 17:16
DİĞER HABERLER