Özipek, Savaş Genç'in o sorusuna cevap veremedi

Özipek, Savaş Genç'in o sorusuna cevap veremedi
Doç. Dr. Savaş Genç ile hükümete yakın gazeteci Prof. Berat Özipek ile silah bırakma meselesini tartıştı.

Doç. Dr. Savaş Genç ile hükümete yakın gazeteci Prof. Berat Özipek hükümetin HDP heyetiyle son görüşmesinin gündem maddesi olan silah bırakma meselesini tartıştılar. Özipek'e "Kürtleri teslim alıp, infaz edip, toplu linç yapıp, yargılanmayan PKK niye silah bırakacak? sorusunu soran Genç, cevap alamadı. Hükümet ile HDP heyeti, Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi’nde 'Çözüm Süreci' toplantısı yaptı. Beraberindeki HDP’lilerle Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la bir araya gelen İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan’ın, silahlı mücadeleyi bırakma konusunda bir karar vermek üzere PKK’yı bahar aylarında olağanüstü toplanmaya davet ettiğini açıkladı.

Bu açıklamanın ardından kamuoyunda PKK'nın silah bırakıp bırakmayacağı tartışılmaya başlandı. Hatta bu görüşmenin ardından KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, "PKK silah bırakacak sözü demogojidir" sözleriyle tartışmaları daha da alevlendirdi.

PKK'nın silah bırakıp bırakmayacağı tartışmalarından birisi de Doç. Dr. Savaş Genç ile hükümet yakın görüşüyle bilinen Prof. Berat Özipek arasında yaşandı. Twitter'da silah bırakmayla ilgili olarak " 3. Geleneksel silah bırakma ve Öcalan'ı barışın garantör ve paratoneri ilan etme şenlikleri...  Daha önce barış yapabilmiş iki örneği okursanız ortada ateşkes hariç koskoca süreç olmadığını siz de görebilirsiniz.  " paylaşımında bulunan Savaş Genç'e, Özipek cevap olarak "Böyle karikatürize etmek seni rahatsız etmiyorsa sözüm yok keşke bunu yapan sen olmasaydın. Dünya örnekleri konusunda haklı değilsin. Barış hiçbir yerde kolay olmadı. Bunun SÜREÇ olduğunu bilerek destekliyoruz."  ifadelerini kullandı. Savaş Genç buna karşılık "Karikatürize etmiyor malesef inandığım ve görebildiğimi yazıyorum. Keşke sen haklı çıksan. KEŞKE diyerek Özipek'e  "Barış her yerde zor bir süreç akabinde oldu ama bir süreç oldu. 3 sene silah bırakmayan örgüt bugün neden bırakacak? İçeride olan Öcalan'ın çağrılarının (ateşkes hariç) hangisine PKK uydu? Geri çekilme? Silah bırakma?   sorunu yöneltti.

Savaş Genç'in bu soruları karşısında cevap vermekte güçlük çeken Berat Özipek, " Bırakacak veya bırakmayacak. Ama bırakacaksa bu yoldan gidilecek. Barış da bu yoldan gelecek. Sihirli değnek yok." dedi Bunun üzerine Genç, Özipek'e "Hangi yoldan? sorusunu sorarak "Örgüte destek vermeyen Kürtlerle konuş. Yol tarifleri biraz daha farklı. Mesele işin uzun ya da kısa sürmesi değil. Ayakları yere basan, şeffaf ve yüzleşme talep eden barış sürecinin olması " şeklinde konuştu.

Savaş Genç, Kürtlerin süreçten tedirgin ve endişeli olduğunu belirterek korucuların infaz edildiğini hatırlattı ve "Kürtleri teslim alıp, infaz edip, toplu linç yapıp, yargılanmayan PKK niye silah bırakacak?  PKK, barış konuşulurken neden örgüte biat etmeyen Kürtleri linç ve infaz ediyor? sorusunu sordu. Savaş Genç'in sorularına cevap vermekte hayli zorlanan Özipek, bu soruyu cevapsız bıraktı.













SAMANYOLUHABER.COM















































01 Mart 2015 11:18
DİĞER HABERLER