PKK ile ilgili gündem sarsacak iddia!

PKK ile ilgili gündem sarsacak iddia!
Son dönemdeki faili meçhul cinayetleri değerlendiren Hakkâri eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, PKK'nın 10 Ekim’de güvenlik birimlerine sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini söyledi.

Son bir ay­da Do­ğu ve Gü­ney­do­ğu'da 50’yi aşkın va­tan­daş fai­li meç­hul sal­dı­rı­lar­da ha­ya­tı­nı kay­bet­ti. Da­ha ön­ce PKK ta­ra­fın­dan teh­dit edi­len isim­ler son sü­reç­te tek tek in­faz edil­me­ye başlandı. Va­n’­da Mu­ham­med La­tif Şe­ne­r’­i öl­dü­ren 2 ki­şi ya­ka­lan­dı.

Fa­il­ler sui­kas­tı PKK’­dan ge­len ta­li­mat­la ger­çek­leş­tir­dik­le­ri­ni iti­raf et­ti. Böl­ge­de ya­şa­nan sui­kast­la­ra dün Bin­gö­l’­de bir ye­ni­si da­ha ek­len­di. Karlı­ova’­da HÜ­DA-PAR üye­si Fet­hi Yal­çın evin­den çı­kar­ken uğ­ra­dı­ğı si­lah­lı sal­dı­rı so­nu­cu ha­ya­tı­nı kay­bet­ti.

‘MU­HA­LİF­LER SİN­Dİ­Rİ­Lİ­YOR’

Son dö­nem ya­şa­nan sui­kast­la­rı de­ğer­len­di­ren Hak­kâ­ri es­ki Em­ni­yet Mü­dü­rü Tu­fan Er­gü­der PKK’­nın fai­li meç­hul olay­la­ra im­za ata­rak böl­ge hal­kı­nı di­zayn et­me­yi amaç­la­dı­ğı­nı söy­le­di.

Son sal­dı­rı­la­rın 1990’lı yıl­lar­da­ki fai­li meç­hul­ler­den fark­lı ol­du­ğu­nu be­lir­ten Er­gü­der, “PKK bu tip et­kin­lik­le­riy­le alan­da ken­di­si­ni  gös­ter­meye baş­la­dı.

Özel­lik­le şu an ya­şa­nan fai­li meç­hul­ler PKK’­nın böl­ge­yi di­zay­nı­dır. Bu ya­şanan­lar özerk­li­ğe, ba­ğım­sız­lı­ğa gi­den yol­da hal­kı dö­nüş­tür­me çabası­dır. Bu ça­ba­lar ci­na­yet­ler­le hız­lan­dı­rıl­mış­tır. Özel­lik­le mu­ha­lif­ler se­çi­le­rek hal­ka me­saj ve­ril­mek­te­di­r” diye konuştu.

Ya­şa­nan­lar hu­ku­ki ola­rak fai­li meç­hul ol­du­ğu­nu ama va­tan­daş­lar için fa­il­lerin meç­hul ol­ma­dı­ğı­nı be­lir­ten Er­gü­der  “Halk fa­il­le­ri­ bi­li­yor. Bu olaylar böl­ge­de KCK’­nın et­kin­li­ği­ni ar­tı­rı­cı fa­ali­yet­ti­r” dedi.

PO­Lİ­SE DE SUİ­KAST ME­SA­JI

PKK’­nın genç­lik ya­pı­lan­ma­sı YDG-H’­nin gü­ven­lik güç­le­ri­ne yö­ne­lik so­ka­ğa çık­ma ya­sa­ğı­nın ilan et­me­si­nin de böl­ge­yi di­zayn et­me çalışmasının bir ürü­nünün ol­du­ğu­nu be­lir­ten Er­gü­der şöy­le ko­nuş­tu:

"10 Ekim’de PKK güvenlik birimlerine sokağa çıkma yasağı ilan etti. Dizayn faaliyetlerini düşünürken bunları üst üste koyunca bunu da eklemek gerek. Bu cüretkâr bir beyan. Bu beyanı ilanen yapıyorlar. Herkesin duymasını istiyorlar ve arkasından faili meçhuller başlıyor. Bu şu demektir: Bundan böyle burada güvenlik güçlerinin sözü geçmez. Eğer bize tabi olmazsanız sonunuz budur şeklinde korkutma faaliye­ti­dir.”

1 AYDA 50’DEN FAZLA FAİLİ MEÇHUL OLAY

7-8 Ekim Ko­ba­ni ey­lem­le­rin­de 46 ki­şi ha­ya­tı­nı kay­bet­ti. 9 Ekim'de Bin­göl Kar­lı­ova'da HÜ­DA-PAR üye­si Cen­giz Tir­ya­ki uğ­ra­dı­ğı si­lah­lı sal­dı­rı so­nu­cu öldü.

PKK ADI­NA YAPTIK

Ada­na­’da Aza­dî­ya We­lat ga­ze­te­si­ni da­ğı­tan Ka­dir Bağ­du uzun nam­lu­lu si­lah­lar­la vu­ru­la­rak öl­dü­rül­dü. Su­ru­ç’­ta es­ki be­le­di­ye baş­ka­nı Sa­lih Te­ki­nalp ve oğ­lu in­faz edil­di. Ur­fa­’da Mİ­T’­in ken­di­si­ni ajanlık­la suç­la­dı­ğı­nı söy­le­yen ga­ze­te­ci Se­ra­na Shim şüp­he­li bir tra­fik ka­za­sın­da ha­ya­tı­nı kay­bet­ti. Bin­göl Em­ni­yet Mü­dü­rü­’ne yönelik sui­kast gi­ri­şi­min­de Em­ni­yet Mü­dür Yar­dım­cı­sı Atıf Şa­hin ile komiser Hüse­yin Ha­ti­poğ­lu şe­hit ol­du. Van'da Meh­met La­tif Şe­ner (66) en­se­si­ne ateş edi­le­rek öl­dü­rül­dü. Olay­la il­gi­li gö­zal­tı­na alı­nan ve tu­tuk­la­nan 2 ki­şi ci­na­ye­ti PKK adı­na işledikle­ri­ni be­lirt­ti. Bu kişile­rin gösterdi­ği yer­de 2 ka­laş­ni­kof tü­fek, 1 Uzi mar­ka ma­ki­na­lı ta­ban­ca, ey­lem­de kul­la­nıl­dı­ğı tes­pit edi­len 9 mm çapın­da 1 ta­ban­ca ele ge­çi­ril­di. Dün yi­ne Bin­göl'ün Kar­lı­ova il­çe­sin­de HÜ­DA-PAR üye­si Fet­hi Yalçın (35) uğ­ra­dı­ğı si­lah­lı sal­dı­rı so­nu­cu hayatı­nı kaybetti. HÜ­DA-PAR Bin­göl İl Baş­ka­nı Ham­dul­lah Ta­sa­lı partililerin PKK?tarafından tehdit edildiğini söyledi.

AKPINAR: BU KAOS İKTİDARIN BAŞINI YER

Te­rör Uz­ma­nı Doç. Dr. Mah­mut Ak­pı­nar,  böl­ge­de ya­şa­nan sui­kast­la­rın KCK’­nın ile­ri­ye dö­nük pla­nla­rı­na hiz­met et­ti­ği­ni söyledi. Ak­pı­nar "Gü­ney­do­ğu­’da ya­şa­nan olay­lar ve ey­lem­le­rin ar­ka­sın­da Er­ge­ne­kon ev KCK uzan­tı­la­rı­nın ye­ni­den es­ki ya­pı­la­rı­nı oluş­tur­duk­la­rı görülü­yor. Ser­best ka­lan de­rin ya­pı­la­rın si­ya­se­ti kon­trol edi­yor. Bu kao­sun ama­cı KCK ya­pı­sı­nın he­de­fi­ne yü­rü­me ama­cı­nı ta­şı­yor. Böl­ge­de­ki ka­os AK Par­ti ik­ti­da­rı­nın da ba­şı­nı yer" diye konuştu. BUGÜN

23 Ekim 2014 09:01
DİĞER HABERLER