PTT'nin tekeli kırılıyor

PTT'nin tekeli kırılıyor
BTK açıkladı, posta sektöründe yeni dönem başlıyor....
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), posta sektöründe faaliyet gösteren firmaların 1 Eylül’e kadar yetki belgesi başvurusunda bulunmasını istedi. PTT’nin posta sektöründeki tekelinin kırılmasının ardından bu alanda özel sektörün de faaliyet göstermesinin önü açıldı. Sektörü, BTK düzenleyecek ve denetleyecek. Kurum, sektörde faaliyet göstermek isteyen firmalara yetki belgesi verecek. Yetki belgesinin süresi 15 yıl olacak. BTK isterse bu yetkiyi iptal edebilecek. 

YETKİSİZ OLAN KAPATILACAK

Firmaların, 1 Eylül’e kadar BTK’ya yetki belgesi için başvurması gerekiyor. Yetki belgesi alan firmalar; posta kabulü, postanın toplanması, işlenmesi, sevki, dağıtımı ve teslimi gibi hizmetleri sunacak. Yetki belgesine sahip olmayan firmalar, posta hizmeti verme altyapısı kuramayacak. Yetki almadan posta hizmeti verenlerin tesisleri kapatılarak faaliyetlerine son verilecek. Posta firmalarının göndermesi ya da kabul etmesi yasak maddeler arasında; bozulabilecek biyolojik ve radyoaktif maddeler, afyon, morfin, kokain gibi uyuşturucular ile arı, ipekböceği gibi kamu kurum ve kuruluşlarınca gönderilmesine yazılı izin verilenler dışındaki canlı hayvanlar bulunuyor.

MİLLİ GÜVENLİĞE AYKIRI ŞİRKETE RET  

Habertürk'ün haberine, belgede eksik tespit eden BTK, 30 günde eksiklerin tamamlanmasını isteyecek ve milli güvenliğe, kamu düzenine, genel sağlığa aykırılık gerekçeleriyle başvuruları reddedebilecek. Belge bedeli 100 bin TL olacak.

30 Ağustos 2014 09:47
DİĞER HABERLER