Paralel inek tarafından suikast girişimine maruz kalmış...

Paralel inek tarafından suikast girişimine maruz kalmış...
Maldivler’deki tatil projesinde 60 bin kişiyi mağdur ettiği ve 170 milyon dolar topladığı ortaya çıkan Fadıl Akgündüz, Başbakan'a methiyeler dizdiği bir mektup kaleme aldı.

Kamuoyunda Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz mektubuna Erdoğan’a methiyeler dizerek başlıyor. Mektubunda bugüne kadar başladığı projeleri hayata geçirememesinin sebebi olarak akıllara durgunluk verecek bir mazeretle  'paralel yapı safsatasını' gösteriyor. Hatta daha da ileri giderek kendisine paralel bir inek(!) tarafından suikast düzenlendiğini öne sürüyor.

 İşte Jet Fadıl’ın Başbakan’a  methiyeler dizdiği mektubun özeti:

'İMZA'YA KOALİSYON ENGEL OLDU 
Akgündüz mektubunda 1999 yılında kamuoyuna sundukları İmza otomobili projesinin gerçekleşememe sebebinin koalisyon hükümeti olduğunu iddia etti, "kara para aklamakla suçlandık" dedi. 

'MALİYE BİZİMLE GARİP UĞRAŞ İÇİNDE'
Hükümetin hizmet hareketine yönelik başlattığı cadı avına ‘en net duruşu sergileyen yegane özel sektör kuruluşu’ olduklarını gururla anlatan Jet Fadıl, bir türlü tamamlanamayan Caprice Gold projesiyle ilgili iki yıl boyunca reklam yayınlamayan TRT ve haksız yere ve kasıtlı ceza verdiğini iddia ettiği reklam kurulundan yana dert yandı. Mektubunda sütten çıkmış ak kaşık tavrı sergileyen Akgündüz, Maliye’nin de kendileriyle garip uğraşlar içinde olduğunu öne sürdü.

İNEKLİ SUİKAST
Akgündüz’ün en ilginç açıklaması ise 2011 yılında Aydın’da geçirdiği kaza ile ilgili yazdıklarıydı. 2011 seçimlerinden iki gün önce hayali paralel yapının kendisine “suikast için trafik kazası” düzenlediğini öne süren Akgündüz, bu şekilde AKP’ye gidecek oyların engellendiğini, devlet ve yargının da bu suikasti örtbas ettiğini ileri sürdü. 11 Haziran 2011 tarihinde Aydın’ın Söke ilçesinde otomobiliyle seyahat ederken Söke’nin Sazlı Beldesi’nde yoldan geçen bir ineğe çarpan Akgündüz’ün aracında maddi hasar meydana gelmiş, çarptığı inek ölmüştü. Akgündüz kaza sonrası verdiği ifadede “Kazanın nasıl olduğunu anlayamadım birden önüme çıktı” demişti.

'SİZE KARDEŞİM DEMEK İSTİYORUM'
Mektubunda sık sık methiyeler dizen Jet Fadıl, Erdoğan’a “Size kardeşim diye seslenmek istiyorum. Ben sizi seviyorum. Ama eskiden sizi bir seviyor idiysem son iki yıldır bu sevgim 10 kat arttı.” sözleri dikkat çekti. Maldivler tatil projesiyle 60 bin kişiyi dolandırdığı iddia edilen Jet Fadıl mektubunda yine mağduriyet kılıfına sığınıyor ve haksızlığa uğradığını iddia ediyor. 

AKARSU: ADA BİZİM
Öte yandan Akarsu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eren Akarsu Fadıl Akgündüz’ün tanıtımını yaptığı Maldivler’deki Kofenbe Adası’nın ADK Akarsu şirketine ait olduğunu söyledi. Adayı, Akgündüz’e kiraladıklarının altını çizen Akarsu, “Adayı ortağımızla beraber işletilmesi ve üzerinde yer alan inşaatın tamamlanması için Fadıl Akgündüz’e kiraladık. Ancak o kadar kişiye tatil sattığını iddia eden Akgündüz, adada inşaatı tamamlamak bir yana ‘çivi’ bile çakmadı. Firmamıza da en ufak bir ödeme yapmadı. Bu sebeple sözleşmede imzalanan şartlar gereği anlaşmayı iptal ettik” dedi. 

'KLASİK FADIL'
Londra’da ve İstanbul’da Fadıl Akgündüz aleyhine Maldivli ortakları ADK Hospital’in sahibi Ahmet Naşit ile beraber ‘nitelikli dolandırıcılık’ davası açacaklarının altını çizen Akarsu, Akgündüz’ün Twitter üzerinde yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, “Satış gerçekleştirdiği insanları ikna etmek için bu tip açıklamalar yapıyor. ‘Klasik Fadıl’ işte” ifadelerini kullandı.

BÜTÜN PROJELERİ HAVADA KALDI
1987 yılında açtığı Jet Sürücü Kursu ile iş hayatına giriş yaptı. 
1995’te Proton’un Türkiye temsilciliğini aldı, Jet-Kent projesine başladı. 
1998’de Jet-Pa Holding’i kurdu. Holding, 2000 yılına kadar Avrupa’daki Türklerden para topladı. 
1999’da İmza marka otomobil üreteceklerini duyurdu. Fabrikanın temeli atıldı ama yarım kaldı. 
2002’deki genel seçimlerde Siirt’ten bağımsız milletvekili oldu. 
2003’te yargılanmaya başladı ve hakkında 495 ile 1235 yıl ağır hapis cezası istendi. 
2003’te cezaevine girdi ve 15 ay hapis yattı. 
Mayıs 2010’da Caprice Gold projesine başladı.
2014 yılı başında Maldivler’de devre mülk satışına başladı



31 Temmuz 2014 17:15
DİĞER HABERLER