Polis eşinden vicdanlara dokunan sözler

Yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik düzenlenen ve 16 ilde yapılan operasyonda 33 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Gözaltına alınanlar arasında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele  eski Müdürü Yakub Saygılı ve Yardımcısı Yasin Topçu  ve Komiser Mustafa Demirhan’da vardı. 

'VİCDANLAR SUSTURULAMAZ'
Gözaltı kararını tayini çıktığı Karaman’a gitmek için uçağa bindiğinde eşinin araması üzerine öğrenen Mali Şube eski Müdür Yardımcısı Yasin Topçu hemen uçaktan inerek polislere teslim oldu. Eşinin yolsuzluk operasyonundan sonra yerinin 3 defa değiştiğini belirten Sevil Topçu, ‘Bugünlerin geçeceğini düşünüyorum. Üzülmüyorum. Eminim onlar da üzülmüyor. Eşimle ve arkadaşlarıyla gurur duyuyorum. Çünkü onlar gerçekten çok onurlu,gururlu ve şerefli insanlar. Bugün 25 Aralık dosyası belki kapatılmak istenebilir. Ama ben inanıyorum ki insanların vicdanı kapatılamaz ve susturulamaz.’dedi. 

'EŞLERİMİZİN DOKUNDUĞU İNSANLAR RAHATSIZLIK DUYDUĞU İÇİN BUGÜNLERE GELDİK'
Mali Şube’de görevli komiser Mustafa Demirhan’ın eşi Esmahan Demirhan, eşlerinin 17 Aralık’ta insanların hanelerine dokunacak bir sıkıntıyı engellemeye çalıştıklarını söyledi. Demirhan, ‘Türkiye için çok önemli olan, insanların hanelerine dokunacak kadar bir sıkıntı vardı. Ve bu sıkıntının temizlenmesi için bir operasyon yapılacaktı. 17 Aralık operasyonu işte buydu. Bunu yaptıkları için ve dokundukları insanlar bundan rahatsızlık duyduğu için biz bugüne kadar geldik.’ ifadelerini kullandı.   
 
Demirhan konuşmasına şöyle konuştu:

Beni sadece üzen şey bu vatanın hasbi insanları, samimi insanları nasıl anlamazlar  haram yeme ihtimalleri bile olmayan bu yiğit oğlu yiğitlere sen nasıl göz yumar ve bu insanlara sahip çıkmazsın. Beni yaralayan tek şey bu.

'ALLAH MAZLUMUN YANINDA'
‘Benim eşim kendi şahsı için kullanacağı kalem ayrıydı, işi için kullanacağı kalem ayrı. Benim eşim bu kadar hasbiyken, haramın zerresi dahi ona ve bize bulaşmamışken sen gözaltına alıyorsan biz gururluyuz, demek ki biz mazlumuz. Mazlumun yanında kim var?, Allah. O yüzde hiç üzülmüyorum. Eşim çıksın burada rızkımız varsa, vatana, millete hizmet etmek bu yoldansa gitsin gelmesin. Aylarca belki gelmeyecek. Benim oğlum, kızım belki soracaklar ‘babam nerede’ diye gururla diyeceğim ‘çok güzel bir yolda.’

SAMANYOLUHABER.COM

01 Eylül 2014 18:12
DİĞER HABERLER