Polisler, Hidayet Karaca'yı basın mensuplarından gizledi

Polisler, Hidayet Karaca'yı basın mensuplarından gizledi
Özgür medyaya darbe operasyonu kapsamında tutuklanan Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Doğan Akkurt, sözün bittiği yerde olduklarını belirtti.

Akkurt, “Bizden kaçırıyorlar bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Sözün bittiği yerdeyiz şuan. Daha söyleyecek söz de bulamıyorum.” dedi.

14 Aralık özgür medyaya darbe operasyonu kapsamında tutuklanan Hidayet Karaca'nın avukatı Doğan Akkurt Silivri Cezaevi’nin önünde açıklamalarda bulundu. Tutukluların basın mensuplarından kaçırılarak başka bir kapıdan giriş yaptırılmasına tepki gösteren Akkurt, Hidayet Karaca için her hangi bir suç unsurunun da olmadığını vurguladı. On tane basın mensubu bir tane avukatın polislere ne yapabileceğini dile getiren Akkurt, ”Bir avukat ve 10 tane basın mensubunun olduğu yerde güvenlik önlemleri alıyorlar. Hidayet Karaca’yı ve yanındaki 3 tane emniyetçi arkadaşımızı biz burada beklerken kapıdaki insanlarda beklerken askerlerde dediler buradan girecekler burada bekleyin dediler. Bende burada bekliyorum, Hidayet Karaca’nın avukatı olarak. Aman gelin görün ki emniyet tedbiri olarak gizlice arka taraflardan bir yerlerden sokmuşlar içeriye. Bizi burada ters köşe yaptılar. Sebebi emniyet tedbiri. Neyin tedbiri burada sıkıntı yapacak kimse var mı? Yok. 10 tane basın mensubu bir tane de avukat. Bizim neyimizden korkuyorsunuz? Emniyet tedbiri derken biz size be yapabiliriz? Bu korkunun sebebi nedir?" dedi. 

İddiaların mantık dışı olduğunu belirten Akkurt, "Hidayet Karaca için her hangi bir suç unsuru yok. İddiaların tamamı da kabul edilemeyecek ve mantık dışı iddialar. Buna rağmen emniyet tedbiri diyorlar. Neyin emniyet tedbiri? Biz gelen polis ekiplerine, polis arabalarına ne yapabiliriz ki? Bizden kaçırıyorlar bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Sözün bittiği yerdeyiz şuan. Daha söyleyecek söz de bulamıyorum.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

19 Aralık 2014 20:30
DİĞER HABERLER