Polisler darp edildi, doktora sevk edecek savcı yok

Polisler darp edildi, doktora sevk edecek savcı yok
Günlerdir hukuk skandallarına ev sahipliği yapan Çağlayan Adliyesinde yeni bir vukaat yaşandı.
Nezarethanede tutulan ve İlker Başbuğ'u cezaevine götüren emniyet müdürü olarak bilinen Gafur Ataç’ın aralarında olduğu 4 polis ve duruma müdahale eden avukat nezarethanede terör şube görevlileri tarafından darp edildi.

Olaya ilişkin tutanak tutan avukatlar Emniyet Müdürü Ataç'ın, darp raporu alması için doktora sevk edilmesini talep etti. Ancak bunun için savcılık kararına ihtiyaç duyuluyor. Adliyede talepleri değerlendirecek savcı bulamayan avukatlar darp raporuna sevk için de muhatap bulamıyor. Olaya ilişkin tutulan tutanağa göre Emniyet Müdürü Ataç, görevli polislerle bayramlaşıp şeker ikram etti. Bu sırada terörle mücadele şube müdür yardımcısı Ömer Kumlu, olaya müdahil olarak bayramlaşmaya engel oldu.

Olaya ilişkin tutulan tutanak ve şikayet dilekçesinde TEM Şube Müdür yardımcısı Ömer Kumlu tarafından darp edildikleri kötü muamele gördüklerini belirten polisler suç duyurunda bulundu. Olaya ilişkin hazırlanan tutanakta nezarethanede bayramlaşmak isteyen polislerden Gafur Ataç, Mücahit Gökoğlu, Şahin Akdeniz, 28 Temmuz 2014 günü saat 11:00 sıralarında eksi 7. kattaki nezarethane Kumlu’nun fiziki şiddetine maruz kaldığı anlatıldı. Ancak avukat Osman Zerey, tarafından hazırlanan dilekçeyi sunacak makam bulanamadı. 3 sayfalık tutanakta şu ifadeler yer aldı: “Mücahit Gökoğlu, Şahin Akdeniz ve Hasan Basri Kahraman olarak 3 kişi nezarethanenin giriş kapısında bulunan meslektaşlarımızdan başlamak suretiyle Ramazan Bayramını kutlamak için izin aldıktan sonra şeker ve kolonya ikramında bulunmaya başladık. 8-10 kişi meslektaşlarımızla bayramlaştık.

Tam bu sırada TEM’de görevli Müdür Yardımcısı Ömer Kumlu aniden bağırarak ‘Geçin içeri müdahale edin, çevik kuvvet gelsin’ şeklinde ifadeler kullandı. Bir polis memuru elimde bayram şekeri varken bana ‘içeri geç’ şeklinde bağırdı. Daha sonra aynı polis memuru kolumdan tutarak, ‘geç içeri’ şeklinde bağırıp sol kolum ve omzumdan tutup iteklemeye başladı. Ben Hasan Basri Kahraman, meslektaşlarımla bayramlaşmak istediğimi belirttiğim sırada aynı anda vücut bütünlüğüme dokunamayacaklarını belirttim. Ömer Kumlu yanıma gelerek şiddetli bir şekilde sol kolumdan itip sol kolum ve ayağımın sol kısmına baskıda bulunmuştur. Ayrıca sol tarafımda karın ve böbrek bölümüme baskıda bulundu. Bu sırada ellerimi havaya kaldırdım bu şekilde muamelede bulunamayacağını kendisine ilettim. Israr etti ve daha şiddetli iteklemeye devam etti. Ayrıca sağ omzumdan belli bir güçle tutup itti. İteklenerek nezarethaneye götürüldüğüm sırada Ömer Kumlu tarafından meslektaşlarımdan ‘Bayramınız mübarek olsun’ şeklinde beyanda bulundu. Bu sırada benimle birlikte haksız olarak nezarethanede bulunan Gafur Ataç, Ömer Kumlu’ya yaptığının haksız bir durum olduğunu belirtmek amacıyla bana doğru yaklaştı. Ömer Kumlu Gafur Ataç’a da fiziki kuvvet uyguladı. Dialog kurmaya çalışan Gafur Ataç’a da hukuksuz olarak fiziki müdahalede bulundu. Ataç’ın sağ kolunda yaralanmalar oluştu. Bütün bu duruma avukat Osman Zerey şahit olmuştur. Ben ve Ataç olarak koridorda kaldığımız süre içinde mağruz kaldığımız fiziki şiddetten dolayı rapor almak istiyoruz” denildi. Dilekçede ayrıca “Psikolojik olarak da bu durum bizleri olumsuz etkilemiştir. Gördüğümüz haksız muameleden dolayı bana ve Ataç’a yapılan fiziki ve psikolojik etkiden dolayı şiddetli ve onur kırıcı psikolojik durumumuzu olumsuz etkileyen davranış (Bağırma ve aşağılayıcı jest ve mimiklerden dolayı) müdür yardımcısı Ömer Kumlu ve konusu suç teşkil eden emrini yerine getiren polis memurundan davacı ve şikayetçiyiz” denildi.

Hastaneye sevk için yazılan dilekçe ise muhatap bulunamadığı için işleme konulmuyor. ZAMAN
28 Temmuz 2014 15:52
DİĞER HABERLER