Polisleri şaşkına çeviren araç

Polisleri şaşkına çeviren araç
Bütün donanımları ile gerçeğinden farksız sahte radar aracı, polisleri de şaşırttı....
Adana'da içinde 2 kişinin olduğu sahte radar aracına el konuldu. Bütün donanımları ile gerçeğinden farksız sahte radar aracı, polisleri de şaşırttı.

Olay, merkez Seyhan İlçesi'nde akşam saatlerinde meydana geldi. Devriye gezen ekipler, kaldırım üzerinde park etmiş halde ve ters yönde duran bir otomobili kontrol etmek istedi. Motosikletli ekiplerin yaklaştığı 01 SF 191 plakalı otomobil, polisi görünce hareket edip, bir süre ters yönde gittikten sonra Demetevler Mahallesi'nin ara sokaklarına girdi. Yunus ekipleri de otomobili takibe başladı. Kısa süren kovalamaca ardından camları filmli ve önünde flaşörler bulunan otomobil ekiplerce durduruldu. Otomobili kullanan 24 yaşındaki Uğur Y. ile arkadaşı 31 yaşındaki Sefa A. kelepçelenerek etkisiz hale getirildi. Uğur Y.'nin üzerinden Osman Yılmaz adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı.

Otomobil ve içinde bulunanlar incelenmek üzere Şakirpaşa Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Otomobilde kamera sistemi, monitör, hız ölçüm aletleri, bagajında reflektör, polis copu, telsiz antenleri ile arka koltuğunda tabancaya ait 25 mermi ele geçirildi. Siren, tepe lambası ve flaşörler de takılı olan otomobilin, ön camında ekip araçlarının emniyet binalarına girişini sağlamak için takılan taşıt tanıma kartı bulundu.

HANGİ AMAÇLA KULLANILACAĞI ARAŞTIRILIYOR

Radar aracına merakları nedeniyle araçları böyle dizayn ettiklerini ileri süren şüphelileri sorgulayan polis, otomobilin, radar aracı ile aynı olmasının tesadüf olamayacağını değerlendiriyor. Çıkar amaçlı suç örgütleri ve terör bağlantılı eylemlerde ekip otosu görünümündeki araçların kullanılması nedeniyle inceleme geniş çaplı olarak sürdürülüyor.

23 Ağustos 2014 13:05
DİĞER HABERLER