RTÜK'ten 2 milyon 542 bin TL ceza

RTÜK'ten 2 milyon 542 bin TL ceza
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Samanyolu Haber ile Samanyolu TV’ye geçtiğimiz on ay içinde toplamda 102 ayrı yayın ihlalinden dolayı verilen idari para cezalarının toplamının 2 milyon 542 bin 649 TL olduğunu duyurdu.
RTÜK, geçtiğimiz hafta Hidayet Karaca’nın Zaman Gazetesi’nde yayımlanan “İktidarın medya sansürü”, “STV’ye uygulanan sansür darbe döneminde bile görülmedi” başlıklı yazısı üzerine basın açıklaması yaptı.

Karaca tarafından dile getirilen eleştirilerin ‘gerçek dışı’ olduğu belirtildi ancak 10 ay içinde verilen yüksek cezalar da ilk kez resmi olarak dile getirildi. “Üst Kurul tarafından geçen on ay içinde 76 yayın ihlali nedeniyle Samanyolu Haber için toplam 938 bin 828 lira, 26 yayın ihlali nedeniyle Samanyolu TV için ise toplam 1 milyon 603 bin 821 lira idari para cezası verilmiştir. Her iki kuruluşa 102 ayrı yayın ihlalinden dolayı verilen idari para cezalarının toplamı 2 milyon 542 bin 649 liradır.” bilgisi verildi. RTÜK, kendisini, “Samanyolu’na verilen idari para cezalarının toplamından daha fazla miktarda idari para cezasına muhatap olmuş yerel ve ulusal çapta yayın yapan başka yayın kuruluşları da bulunmaktadır.” sözleri ile savundu. Ancak bu noktada açıklamada çelişkinin olması dikkatten kaçmadı. Bir yandan Samanyolu’ndan daha fazla ceza verilen kanallar olduğu belirtilirken diğer yayıncı kuruluşlarının yayın yasaklarına riayet ettikleri için ceza almadıkları da açıklamada ileri sürüldü. “Söz konusu kuruluşların cezalara maruz kalmaları, çeşitli konularda mahkemelerce getirilen ve diğer yayın kuruluşlarının riayet ettikleri yayın yasaklarının, anılan kuruluşlar tarafından ısrarla yok sayılarak çiğnenmesinden kaynaklanmaktadır.” ifadeleri yer aldı.
27 Kasım 2014 12:16
DİĞER HABERLER