Rıza Sarraf o davayı kaybetti

Rıza Sarraf o davayı kaybetti
İşadamı Rıza Sarraf'ın açtığı davada sanık Muzaffer Aslan'ın beraatine karar verildi.
İşadamı Rıza Sarraf'ın, 2012 yılında kiracı olarak oturduğu evin sahibi Muzaffer Aslan'ın kendisine "Burasını pavyon gibi yapmış, ben de onu adam sandım" diyerek hakaret ettiği iddiasıyla açtığı dava karara bağlandı. Mahkeme, suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek sanık Muzaffer Aslan'ın beraatine karar verdi.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 83. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 5. duruşmaya sanık Muzaffer Aslan ve şikayetçi Rıza Sarraf katılmadı. Tarafları duruşmada avukatları temsil etti.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Yüksel Özçil, "Olay tarihinde kardeşim Yücel Özçil ile birlikte müşteki Rıza Sarraf'ın daha önce kirada oturduğu eve gittik. Kardeşim Yücel, müştekinin yanında çalışıyordu ben o tarihte çalışmıyordum ancak şimdi çalışıyorum. Eve gittiğimizde evde sanık, emlakçı bir bayan vardı. Sanıkla evin içinde konuştuk. Sanık çok sinirliydi ve evi dolaşıyordu. Herşeye bir kusur buluyordu. Yatak odasına geldiğimizde "Şuraya bak burayı pavyona çevirmiş ben de bunu adam sanmıştım" diye söylendi. Daha sonra hep birlikte dışarı çıktık. Kardeşim depozito parasını istedi. Sanık depozito parasını vermeyeceğini asıl bu işten zarar görenin kendisinin olduğunu söyledi. Kardeşim Yücel de "O zaman avukatımız bu işle ilgilenecek" dedi. Bunun üzerine sanık el hareketi yaparak " Ne avukatı şu bayan olmasa ben öyle bir küfrederdim ama bayan var. Onu buraya burnunu sürte sürte getireceğim" diye söylendi. Bildiklerim bu kadar" dedi.

"SANIĞIN CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ"

Rıza Sarraf'ın avukatı Nihan Kaynar "Şikayetimiz devam ediyor. Sanığın cezalandırılmasına talep ediyoruz" dedi.

SANIK AVUKATI: HAKARET SÖZ KONUSU DEĞİLDİR, BERAATİNE KARAR VERİLSİN

Sanık avukatı Mesut Bulut "Davada daha önce tanık olarak dinlenen emlakçı olayı doğrulamamaktadır. Emlakçı olayın tarafsız tanığıdır. Müvekkilimin sinirlendiği doğrudur ancak hakaret söz konusu değildir. Müvekkilim iş adamıdır. Beratine karar verilsin" ifadelerini kullandı.

BERAATİNE KARAR VERİLDİ

Davayı karara bağlayan mahkeme, suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek sanık Muzaffer Aslan'ın beraatine karar verdi. Hakim kararı açıklarken davada 3 tanığın dinlendiğini belirtti. Hakim, 2 tanığın davaya konu sözleri sanığın söylediğini ancak diğer tanığın da sanığın söz konusu sözleri söylemediğini belirttiğini hatırlattı. Türk Ceza Kanunu "Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir" ifadelerine yer veriyor.

SANIĞIN 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Pişirici tarafından hazırlanan iddianamede, şikayetçi Rıza Sarraf'ın, şüpheli Muzaffer Aslan'dan 2 yıl süreli olarak ev kiraladığı ve bu konuda kira sözleşmesi yaptıkları anlatılmıştı. Taraflar arasında akdedilen kira sözleşmesi sonucunda şikayetçi Sarraf'ın, şüpheli Aslan'ın evini tahliye ettiği ifade edilen iddianamede, Sarraf'ın yanında çalışanların kanalı ile Aslan'dan depozitosunu istediği belirtilmişti. Şikayetçi Sarraf'ın gıyabında Aslan'ın 'Burasını pavyon gibi yapmış ben de onu adam sandım...' gibi sözlerle hakaret ettiği belirtilmişti. İddianamede, Muzaffer Aslan'ın 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyordu
DHA
27 Ocak 2015 13:42
DİĞER HABERLER