Sahur baskınındaki kelepçe skandalıyla ilgili bomba tespit

Sahur baskınındaki kelepçe skandalıyla ilgili bomba tespit
Sivil Siyaset Platformu’nun sözcüsü eski Diyarbakır Milletvekili Abdulbaki Erdoğmuş, özel mahkemeler ve sahur vakti polislere uygulanan gözaltı yönteminin darbe ve 28 Şubat dönemlerine özgü olduğunu söyledi.

'Bu bir intikam operasyonudur. Sulh Ceza hakimlikleri, sesini biraz yükseltenleri gözaltına alabilir, tutuklayabilir. Kendi özel hukukuyla yargılayabilir. Korku imparatorluğu oluşturuluyor, herkes kendini baskı altında hissediyor. Artık ülkede hiç kimse güvende değil.'

Sivil Siyaset Platformu’nun sözcüsü eski Diyarbakır Milletvekili Abdulbaki Erdoğmuş, özel mahkemeler ve sahur vakti polislere uygulanan gözaltı yönteminin darbe ve 28 Şubat dönemlerine özgü olduğunu söyledi. Türkiye’nin rotasını artık hukuktan keyfi muameleye çevirdiğini belirten Erdoğmuş, sulh ceza hakimliklerinin (SCH) kendi özel hukukuyla iktidar muhaliflerini sindirme ve cezalandırma aracı olduğunun altını çizdi. Erdoğmuş, “Kelepçeler suçun niteliğini göstermek için değil intikamın niteliğini, biçimini göstermek açısından çok önemli. Çünkü bu bir intikam operasyonudur. Operasyonu yapanlar ne kadar çok Başbakan’ı memnun edeceklerse o kadar kötü muamele ediyorlar.” dedi.

    Abdulbaki Erdoğmuş, yargının her dönem güçlünün operasyon aracına dönüştüğünden yakındı. Aynı yöntemi bugünkü hükümetin de uyguladığını kaydetti. Kanunların sağladığı dengenin ortadan kalktığını, artık bu ülkede hiç kimsenin güvende olmadığını vurgulayan Erdoğmuş, “Bu hakimlikler, sesini biraz yükselten kitle örgütlerini, vatandaşları tutuklayabilir ve gözaltına alabilirler. Kendi özel hukukuyla yargılayabilir. Polislere yönelik operasyonu başka nasıl izah edebileceğiz? Korku imparatorluğu oluşturuluyor, herkes kendini baskı altında hissediyor.” ifadelerini kullandı.

'Kelepçeler suçu değil, intikamı gösteriyor'
Polislerin gözaltına alınmalarının yanında sahur vakti maruz kaldıkları uygulamalar da kamuoyunda infial oluşturmuştu. Erdoğmuş, “Kelepçeler suçun niteliğini göstermek için değil, intikamın niteliğini, biçimini göstermek açısından çok önemli. Çünkü bu bir intikam operasyonudur. Bu dolayısıyla muhalifini aşağılama, yöntemidir. O kelepçeler hiçbirisinin suçlu olduğunu ya da suçunun niteliğini göstermez.” tespitinde bulundu. Yapılan muamelenin tamamen kişisel kin, nefret ve intikama yönelik bir hareket olduğunu aktardı. Operasyondaki kötü muamelenin dozajının, Başbakan’ı en üst seviyede memnun edecek şekilde ayarlandığına dikkat çekerken “Bu intikam göstergesi. Bu muameleyi, bütün topluma hatta insanlığa karşı bir saygısızlık olarak değerlendiriyorum.” dedi.zaman

25 Temmuz 2014 08:18
DİĞER HABERLER