Sahur operasyonunda bir tahliye daha

Sahur operasyonunda bir tahliye daha
Yolsuzluğu ve rüşveti ortaya çıkaran polislere yönelik yapılan hukuksuz sahur operasyonu ile gözaltına alındıktan sonra tutuklanan polislerden Mehmet Örs, tahliye oldu.

Emniyet'e yönelik düzenlenen algı operasyonları kapsamında 22 Temmuz gecesi yapılan hukuksuz sahur operasyonu ile gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderilen polislerden Mehmet Örs akşam saatlerinde tahliye edildi.

Bu tahliye kararı ile birlikte 22 Temmuz'da polislere yapılan operasyonda TEM şubeden gözaltına alınan 75 polisten 65'i tahliye edilirken 10 polis halen tutuklu bulunuyor.

29 Temmuz'da Hakim İslam Çiçek tarafından gece yarısı açıklanan kararda İstanbul Adalet Sarayı'nın nezarethanesinde hukuksuz şekilde tutulan polislerden 30 polis tüm suçlardan tahliye edilmiş, aralarında Gafur Ataç ve Ömer Köse'nin de bulunduğu  8 polise  denetimli serbestlik verilmişti.

Hakim Çiçek tarafından verilen kararda aralarında Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün ve Mehmet Örs'ün de bulunduğu 11 kişi tutuklanmıştı.

AVUKATI TWİTTER'DAN DUYURDU

Silivri'de tutuklu bulunan Örs'ün tahliye haberini avukat Kemal Şimşek twitter hesabından duyurdu. Algılar çökmeye devam edecek diyen Şimşek, "Bu tahliye ile birlikte ilk operasyonda tem şubeden gözaltına alınan 75 kişiden sadece 10 tutuklu kalmıştır. Tez zamanda çıkmaları dileğiyle." ifadelerini kullandı.

SAMANYOLUHABER.COM

21 Kasım 2014 23:26
DİĞER HABERLER