Sahur vakti polislere operasyonda skandal karar

Sahur vakti polislere operasyonda skandal karar
Sorgu hakimi, polislerin ifadesini alınmadan karar verecek...

Sahur vakti gözaltına alınan ve 7 gündür hukuksuz bir şekilde adliye nezarethanesinde bekletilen polisler hakkında sorgu hakimi skandal bir karar aldı.Sahur vakti polislere yapılan operasyon kapasamında mahkeme, ifadesi alınmayan şüphelilerin, dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar verilmesine, dosyanın kapsamlı oluşu gözetilerek kararın saat 21.00'da tüm şüpheli ve avukatlarının yüzlerine adliyenin en geniş salonunda okunmasına karar verdi.

Sahur vaktinde gözaltına alınan emniyet mensuplarının sorgulamalarını yapan 3. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek, hala 17 şüphelinin sorgusu tamamlanmamasına rağmen sorgulama işlemine son verdi. Toplam 32 şüphelinin sorgusunun tamamlanmasından sonra saat 16.15'te Çiçek, sorgulamanın tamamlandığına ilişkin bir ara karar verdi.

Toplam 49 şüpheli polis memuru için 26 Temmuz 2014 tarihinde saat 13.00'te sorgulamanın başlandığı belirtilen kararda 32 şüphelinin sorgusunun tamamlandığı, geriye 17 şüphelinin kaldığı açıklandı. Kararın bundan sonraki bölümünde "Ancak gelinen süreçte şüpheli müdafilerinin savunma yaptırmamaları konusunda direnç gösterdikleri, sürekli talepler olduğu, bu talepler reddedilmesine rağmen bu taleplerin bir sonunun gelmediği, sağlıklı ve güvenli sorgu ortamının kalmadığı, bugüne kadar tüm uğraşlara rağmen bir güven ortamının sağlanamadığı, sorgulamanın gereksiz ve yersiz taleplerle kilitlendiği görüldü." ifadesine yer verildi.

Dinlenmeyen şüphelilerin dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar tesisine kararı verilen ara kararda "Dosyanın kapsamlı oluşu gözetilerek kararın saat 21.00'de tüm şüpheli ve müdafilerinin yüzlerine karşı adliyenen en geniş salonunda okunmasına karar verildi." denildi. Bu nedenle duruşma salonunun boşaltılmasını da karara bağlayan hakim Çiçek, gerekli güvenlik önlemleri için emniyet birimlerine yazı yazılmasına hükmetti.

Alınan kararın hukuksuz olduğunu belirten avukatların, birazdan adliye önünde bu konuya ilişkin basın açıklaması yapması bekleniyor.
29 Temmuz 2014 16:49
DİĞER HABERLER