Samanyolu Televizyonu'na saldıranlar hakkında dava açıldı

Samanyolu Televizyonu'na saldıranlar hakkında dava açıldı
30 Mart 2014'deki yerel seçimlerden sonra Samanyolu Televizyonu önünde taşkınlık çıkararak kurum çalışanlarına ağza alınmayacak hakaretler savuran ve kanalın bahçesinde bulunan direkteki Türk bayrağına saldıranların cezalandırılması için ilk dava açıldı.

30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra  Samanyolu Televizyonu önününe gelen 40- 50 kişilik grup kurum çalışanlarına hakaret ederek hürriyeti tahdit, hakaret ve iftira suçlarını işlemişlerdi. Görevli polis memurları ve amirleri de o akşam görevlerini kötüye kullanarak gruba karşı önlem almamış hatta eskortluk vazifesi görmüşlerdi. 

Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli başvurunun yapıldığını anlatan avukat Fikret Duran, ajanslardan gelen görüntülerle ve amatör çekimlerle savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ve bilirkişinin plakalar üzerinden kimlik tespiti yaptığını anlattı. Cumhuriyet savcısına kimliği belirlenen şahısların verdikleri ifadelerde grup psikolojisiyle hareket ettiklerini,suçlarını kabul ettiği ve bir grup tarafından yönlendirildiği dosya kapsamında anlaşıldı. O akşam olayların önüne geçmeyen polislerle ilgili açılan soruşturmanın da devam ettiğini anlatan Duran, kimliği tespit edilen ve ifadesi alınan şüphelilerle ilgili iddianamenin hazırlandığını söyledi ve şunları söyledi;

"Kimliği tespit edilenlerle ilgili dava açıldı 10 Haziran'da ilk duruşma olacak. Kimliği tespit edilemeyenlerle ilgili de tespit çalışmaları devam ediyor"
 
Duran, ayrıca bilirkişinin, polisin önlem almadığını ve çok net şekilde işlenen bütün suçları tespit ettiğini anlattı.

İŞTE SALDIRGANLARDAN BİRİNİN İFADESİ: HEYECANA KAPILDIM, PİŞMANIM


27 Ocak 2015 17:28
DİĞER HABERLER