Savcı Aziz Takçı'dan Erdoğan'a dava

Savcı Aziz Takçı'dan Erdoğan'a dava
Adana’da MİT’e ait TIR’larla ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Aziz Takçı, Başbakan Erdoğan aleyhine 100 bin TL’lik tazminat davası açtı. Başbakan’ın ‘paralel savcı, casus, vatan haini, alçak’ gibi hakaretlerini delil gösterdi.
Ada­na­’da MİT TI­R’­la­rı­nın dur­du­rul­ma­sıy­la il­gi­li so­ruş­tur­ma­yı yü­rü­tür­ken ön­ce yet­ki­le­ri alı­nan, son­ra da Trab­zo­n’­a ata­nan Sav­cı Aziz Tak­çı, aley­hin­de ha­ber­ ya­pan ve mah­ke­me­ler­ce alı­nan tek­zip ka­rar­la­rı­nı ya­yın­la­ma­yan ga­ze­te­ler ile Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­a ‘ger­çe­ğe ay­kı­rı it­ham­lar­da bu­lun­mak ve if­ti­ra at­mak su­re­tiy­le mü­vek­ki­lin ki­şi­lik hak­la­rı­na sal­dı­rı­da bu­lun­ma­k’ ge­rek­çe­siy­le 100 bin TL’­lik taz­mi­nat da­va­sı aç­tı. Sav­cı Tak­çı­’nın avu­ka­tı Alp­de­ğer Tan­rı­ver­di, mü­vek­ki­li­nin he­def gös­te­ri­le­rek nef­ret söy­le­mi ile ki­şi­lik hak­la­rı­na sal­dı­rı ya­pıl­dı­ğı­nı kay­det­ti.

HE­DEF GÖS­TER­Dİ

Asıl­sız ha­ber­le­rin ya­nı sı­ra ka­mu­oyun­da al­gı ope­ras­yo­nu oluş­tu­rul­ma­ya ça­lı­şıl­dı­ğı­nı be­lir­ten Tan­rı­ver­di, suç du­yu­ru­la­rı­na ek ola­rak 100 bin li­ra­lık ma­ne­vi taz­mi­nat da­va­sı aç­tık­la­rı­nı ak­tar­dı. Tan­rı­ver­di, taz­mi­nat da­va­sı için Baş­ba­ka­n’­ın AK Par­ti İl Bi­na­sı­’n­da TRT ka­nal­la­rı­nın or­tak ya­yın­la­dı­ğı prog­ram, 20 Ocak 2014’te An­ka­ra Esen­bo­ğa Ha­va­li­manı­’n­da­ki ba­sın top­lan­tı­sı, 16 Şu­bat 2014’te İs­tan­bul İki­tel­li Şe­hir Has­ta­nesi te­mel at­ma tö­re­ni, 15 Mart 2014’te Ada­na mi­tin­gi ile 8 Ni­san 2014’te AK Par­ti grup top­lan­tı­sın­da­ki ko­nuş­mala­rı­nı ka­nıt ola­rak gös­ter­di.

Da­va di­lek­çe­sin­de şu ifa­de­le­re yer ve­ril­di: “Her plat­form ve or­tam­da mü­vek­ki­lim hak­kın­da asıl­sız id­di­alar­da bu­lun­muş, hiç­bir bul­gu­ya ve de­li­le da­yan­mak­sı­zın mü­vek­ki­lin iti­ba­rı­nı ve onu­ru­nu ze­de­le­ye­cek it­ham­lar ile­ri sür­müş, ka­mu gö­re­vi­ni ifa eden mü­vek­ki­li tüm ül­ke­de he­def gös­ter­miş, Baş­ba­kan­lık ve ik­ti­dar par­ti­si ge­nel baş­ka­nı­na ya­kış­ma­ya­cak ve bu ma­kam­lar­la bağ­daş­ma­ya­cak şe­kil­de mü­vek­ki­li­me ka­mu­oyu nez­din­de iti­bar­sız­laş­tır­ma ça­ba­sı gü­de­rek, bir­den çok kez ha­ka­ret et­miş­tir.”

İTİBARINI ZEDELEDİ

Pa­ra­lel sav­cı, ca­sus, va­tan hai­ni, al­çak gi­bi iftiraların hatırlatıldığı dilekçede, “Bu ko­nuş­ma­la­ra kar­şı Ada­na ve İs­tan­bul Baş­sav­cı­lı­ğı­’na iki ay­rı suç du­yu­ru­sun­da bu­lu­nul­muş­tur. Ka­mu gö­re­vi ifa eden sav­cı, par­ti men­su­bu ve li­de­ri gi­bi eleş­ti­ri­ye açık va­zi­fe ifa et­me­mek­te­dir. Ko­nuş­ma­lar, mü­vek­ki­lin iti­ba­rı­nı ze­de­le­miş­tir” denildi.

Yalan habere karşı tazminat talebi

Tan­rı­ver­di, yalan ha­ber­ler nedeniyle 2 ga­ze­te hakkında suç du­yu­ru­sun­da bu­lu­na­rak, 15 bin li­ra taz­mi­nat da­va­sı aç­tık­la­rı­nı söy­le­di. Başbakan’ın ha­ka­ret­le­ri­nin so­nucunu şu cüm­le­ler­le ak­tar­dı: “Erdoğan, her tür­lü teh­dit ve sal­dı­rı­ya kar­şı ko­ru­mak­la gö­rev­li ol­du­ğu mü­vek­kilime sarf et­ti­ği söz­ler ve ithamlarla, mü­vek­ki­lim top­lu­mca en ağır suç­lar­dan sa­yı­lan va­tan ha­in­li­ği, ca­sus­luk ve ajan­lık suç­la­ma­la­rı­na ma­ruz bı­ra­kıl­mış­tır.”

Polislerden HSYK’ya suç duyurusu

Ya­sa ­dı­şı din­le­me id­di­ala­rıy­la il­gi­li hak­la­rın­da da­va açı­lan 9 po­lis­ten em­ni­yet mü­dür yar­dım­cı­la­rı İs­ma­il Bil­gin ve Er­tuğ­rul Yet­ki­n’­in avu­kat­la­rı so­ruş­tur­ma­yı yü­rü­ten Sav­cı Ali Do­ğan ve tu­tuk­la­ma ka­ra­rı­nı ve­ren Ada­na 3. Sulh Ce­za Mah­ke­me­si Ha­ki­mi İb­ra­him Sa­ğır hak­kın­da Ha­kim­ler ve Sav­cı­lar Yük­sek Ku­ru­lu­’na (HSYK) suç du­yu­ru­sunda bulundu.

Erzincan’da 82 polisin görev yeri değişti

Erzincan Emniyet Müdürü Doğan İnci, Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube müdürlüklerinde görev yapan 82 polisi başka şubelere atadı. Böylece 17 Aralık sonrasında şimdiye kadar 2 emniyet müdür yardımcısı, 15 şube müdürü ve 178 polis memurunun görev yerleri değiştirildi.

23 Nisan 2014 08:11
DİĞER HABERLER