Savcı'dan skandal hukuksuzluk

Savcı'dan skandal hukuksuzluk
Savcı, Anayasa Mahkemesini tanımayarak mahkemenin iptal ettiği maddeyi gerekçe yaptı.

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, savcının skandal bir kararla 2012 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen TCK'nın 267/7. maddesi ile yakalama ve tutuklama kararı talep ettiğini açıkladı.

Zaman'ın haberine göre, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak 14 Aralık'ta özgür medyaya yönelik yapılan operasyonla ilgili savcının skandal kararını Twitter'dan paylaştı. Albayrak, savcının yakalama ve tutuklama kararı için gerekçe gösterdiği TCK.267/7. maddesinin Anayasa Mahkemesi tarafından 17.3.2012 tarihinde iptal edildiğini açıkladı.

İşte Nurullah Albayrak'ın o tweetleri:

- Tarihe not düşmek için söyleyeyim. Tahşiye dosyasını kumpas kabul edip selam verene bile işlem yapılması. Bugünün kumpasçıları için örnek.

- Yargılaması devam eden tahşiye davasında mahkeme kumpas demezse ne olacak. Hukuk tarihimizde böyle bir süreç yasanmamıştır. Guguk yaptınız!

- Hem interpolun hem de ABD'nin nasıl karar aldığını araştıran bir hukukçu olarak söylüyorum. İADE bu iddia ve suçlamalarla ebediyyen HAYAL.

- Savcı tarafından, TCK.267/7. maddesinde yer alan suçtan yakalama ve tutuklama istendi. Bu madde AYM tarafından 17.3.2012 de iptal edildi.


- 2012 yılında iptal edilen bir maddeye dayanarak yakalama ve tutuklama istenmesi, dosyanın içeriği hakkında bilgi vermeye yeterli bence.

22 Aralık 2014 08:50
DİĞER HABERLER