Şehit babası böyle isyan etti

Şehit babası böyle isyan etti

Şehidin babası Hayri Tanış, basın mensuplarına dönerek "Bunları yazın uçan tabutlarla gitti diye yazın. Saray yapana kadar uçan tabutları değiştirsin" dedi.

Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Şehit Hava Yüzbaşı Mustafa Delikanlı için yarın sabah Eskişehir'de tören düzenleneceği öğrenildi. Törenin ardından Tanış'ın Kocatepe Camisi'nde öğle namazını müteakip Cebeci Şehitliğinde toprağa verilmesi bekleniyor.

Öte yandan -BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şehidin babası Hayri Tanış'ın evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. 

"Fırlatma koltuklarının çalışmadığını sürekli söylüyordu"

Konya’da düşen askeri uçakta şehit olan askerlerden Kurmay Binbaşı Pilot Mustafa Danış’ın Ankara’da evine acı haber ulaştı. Evli 1 çocuk babası olan Danış’ın çocukluk arkadaşı; ”Bu uçakların çok demode olduğunu, fırlatma koltuklarının çalışmadığını sürekli söylüyordu. F-16’ya geçse kendini daha güvende hissedeceğini söylüyordu ama olmadı.” dedi.

Konya’da 112'nci Filoya ait bir adet F-4E 2020 uçağının düşmesi sonucu şehit olan Kurmay Binbaşı Pilot Mustafa Danış’ın Yenimahalle Akın Caddesi Narin Sokak Mutlu Apartmanı 33/1 numarada bulunan evine acı haber ulaştı.

Acı haberi alan aile yakınları yıkılırken, yakınları ve komşuları da evlerine taziye için akın etti. Şehit Pilot Mustafa Danış’ın çocukluk arkadaşı Şehit’le ilgili şu bilgileri verdi: "En son 15 gün önce görüştük kendisiyle. Yeni kızı olmuştu. 9 aylık bir kızı vardı. Benim kızım 15 aylık bakımını falan konuşuyorduk kendisiyle. Babası çok gururluydu yani. Karıncayı incitmeyecek bir insandı. Çok mütevazıydi. Babası aslında bugün Eskişehir’e gideceklerdi. Gelininin yanına biletini almışlardı. İşte gelinini arayınca gelininden öğrendi. Ankara’dan bir isteğiniz var mı demiş gelinine. Onlarda Almanya’ya göreve gidecekti kendisi, bebeklerine bakmak için babasıyla annesi gidecekti. Babası sabah yıkıldı işte. Kendisi F-4 pilotuydu. F-4’lerin değişmesi konusunda kendisi de diyordu zaten. Bu uçakların çok demode olduğunu, fırlatma koltuklarının çalışmadığını sürekli söylüyordu. F-16’ya geçse kendini daha güvende hissedeceğini söylüyordu ama olmadı. Babası ilk haberi aldığında, 'tabutta uçuyor oğlum' diyordu. İsyan ediyorlardı değişmesi için uçağın. F-4’lerin en son kalkacağını söylediler ama hala uçuyorlar."

05 Mart 2015 17:17
DİĞER HABERLER