Şehzade Burhanettin Efendi yalısı: 100 milyon euro'ya satışta

Şehzade Burhanettin Efendi yalısı: 100 milyon euro'ya satışta
Dünyanın en ünlü yalısı olan Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı hurriyetemlak.com'da,100 milyon Euro'ya satışa çıkarıldı.
Boğaziçi'nin en büyük yalıları arasında yer alan Şehzade Burhanettin Efendi  Yalısı,Yeniköy sahilinde 1880 yılında inşa edildi. İlk sahibi Osmanlı İmparatorlarındanII. Abdülhamid olan  yalı3.630 metrekare alan üzerinde bulunuyor. 1911 yılında  II. Abdülhamid'in oğlu Şehzade Burhanettin’in satın almasıyla, Şehzade Burhanettin Efendi  Yalısı olarak anılan yalı  toplamda  2.800 metrekare büyüklüğe sahip. 

Yalı, 4 katta 64 oda, 4 salon, 60 metre uzunluğunda liman, yüzme havuzu, Türk hamamı ve  saunadan oluşuyor.Dünyanın en ünlü yalısı olan Şehzade Burhanettin Efendi  Yalısı hurriyetemlak.com'da,100 milyon Euro'ya satışa çıkarıldı.

Karan Gayrimenkul’ün satışa çıkardığı tarihi yalıya  dünyanın pek çok ülkesinden satın alma talebi geldiğini dile getiren yetkili satıcı Ufuk Karan, "Avrupa'dan, Ortadoğu ülkelerinden birçok talep var. Otelveya  yaşamak satın almak isteyenlerin yanı sıra, çok sayıda ünlü isminde yalıya rağbet gösterdi. Satış konusundaki görüşmelerimiz devam ediyor “dedi.


21 Ekim 2014 15:03
DİĞER HABERLER