Sertel'den AKP akreditasyonuna sert tepki

Sertel'den AKP akreditasyonuna sert tepki
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Sertel, AKP'nin akreditasyonuna sert tepki gösterdi.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, 27 Ağustos 2014'te yapılacak AKP'nin olağanüstü kongresinde Bugün Gazetesi, Kanaltürk, Bugün TV, Samanyolu Televizyonu, Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi’ne akreditasyon verilmemesine sert tepki gösterdi.

 AKP’nin daha önceki kongrelerine de bazı basın kuruluşlarını almadığını hatırlatan Sertel, “Bu ülkede bu iktidar gitmediği sürece basın özgür olmaz. Sorun, Başbakan'ın cumhurbaşkanı olmasından da öteye geçiyor. Yani Başbakan cumhurbaşkanı oldu ama kinini, nefretini o makama taşıyor. Akreditasyon, geçmişte olmayan bir uygulama yöntemi. Eskiden Milli Güvenlik Kurulu, belli gazete ve medya kuruluşlarına akreditasyon uygulardı ama şimdi bu iktidar tarafından uygulanıyor.” dedi.

Son dönemlerde bazına yönelik baskıların arttığını ve bazı gazetecilerin işini kaybettiğini dile getiren Sertel, Türkiye’de basın özgürlüğünün sözde kaldığını savundu. Akreditasyon uygulayarak içeride olup biten tartışmanın dışarıya yansımasını perdeyle kapatmaya çalıştıklarını ifade eden Sertel, “Bu kötü bir uygulama. Basın tarihinde böyle bir uygulama olmadı, çünkü kurultaylar bırak medyayı, kamuya açıktır, halka açıktır, yani oraya gazeteciler isterse girer. Nasıl önleyeceksin? Delege kartı takar, yine girer ama doğru değil.” diye konuştu. Sertel, akreditasyon konusunu sürekli gündeme getirdiklerini ancak çözüm önerilerinin hiçbir zaman dikkate alınmadığını aktardı.

CİHAN
20 Ağustos 2014 16:55
DİĞER HABERLER