Silivri yönetiminden polislere yönelik akıl almaz skandal

Silivri yönetiminden polislere yönelik akıl almaz skandal
Terör ve yolsuzluk operasyonlarını yürüten polislere yönelik sahur operasyonuyla başlatılan skandal uygulamalara bir yenisi daha eklendi.

Metris Cezaevi’nden Silivri’ye nakledilen polisler hakkında cezaevi yönetimi büyük bir hukuksuzluğa imza attı. Birçoğu ‘evrakta sahtecilik’ iddiasıyla tutuklanan emniyet mensuplarının kimlik belgesi suç kısmına cezaevi yönetimi tarafından ‘paralel yapı’ yazıldığı ortaya çıktı. Skandalı, Twitter hesabından duyuran polis avukatlarından Kemal Şimşek, “Haklarında ‘paralel yapı’ iddiasıyla hiçbir suçlama bulunmayan müvekkillerimiz, cezaevi kameralarına kimliklerini göstererek kayıt altına almışlardır. Bu münasebetsizliğin ne cüret ve maksatla yapıldığını bilmiyoruz. Ancak akıllara ziyan bu eylem için suç duyurusunda bulunacağız.” dedi.

Yolsuzluk, rüşvet ve terörü soruşturdukları için tutuklanan 51 emniyet mensubu geçtiğimiz cuma Metris Cezaevi’nden apar topar alınarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Polisler, hiçbir izahat yapılmadan ve makul gerekçeye dayandırılmaksızın gerçekleştirilen nakil işlemi sırasında insanlık dışı uygulamalara maruz kaldılar. Silivri’ye nakledilen polislere 26 saat boyunca yemek verilmezken, cezaevi yönetiminin bir başka skandala daha imza attığı belirlendi. Polislerin tutuklanma gerekçesi olarak hiçbir gerekçeyle suçlanmadıkları ‘paralel yapı’ safsatası yazıldı. Kanunlarda ‘paralel yapı’ diye bir suçun da olmadığına dikkat çeken polis avukatları, cezaevi yönetimine tepki gösterdi. Kemal Şimşek hukuk dışı uygulama hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklarken, polis avukatlarından Cemalettin Mutlu da şöyle konuştu: “Cezaevi yönetiminin verdiği kimlikte suç kısmına ‘paralel yapı’ yazıldığını ben bizzat gördüm. Polislerin ne soruşturma ne de yargılama aşamasında tek bir sefer bile ‘paralel yapı’ sorulmadı. Tutuklama gerekçesinde de bu ifade yer almadı. Tutuklama gerekçesinde mahkeme örgüt bile dememişken, cezaevi yönetiminin bu suçlamada bulunması yetkisini aştığını ve keyfi davrandığını gösterir.”

Zaman

21 Ekim 2014 09:14
DİĞER HABERLER