Süper Lig'in yıldızları da oradaydı

Süper Lig'in yıldızları da oradaydı
Papa Franciscus’un Javier Zanneti’nin hayır vakfıyla birlikte organize ettiği barış karşılaşması dün oynandı.

Papa, organizasyon öncesinde Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, Galatasaray’ın kalecisi Fernando Muslera, Eski Fenerbahçeli Diego Lugano ve aralarında Diego Armando Maradona, Roberto Baggio, Gianluigi Buffon, Andry Shevchenko, Samuel Eto gibi yıldız futbolcuları kabul etti.

Vatikan'daki 6. Paulus salonunda gerçekleşen kabulde konuşan Papa, futbolun birleştirici özelliğine dikkat çekerek, "Barış için maç, dinler arasındaki işbirliğini göstermek için sembolik bir jest. Benim arzum farklı dinlerden oyuncuları ve antrenörleri bir arada görmek" dedi.

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Emre Belözoğlu, güzel bir davet olduğunu belirterek, "Çok güzel bir organizasyon. Bizim için burada olmak büyük bir onur. Ülkemizi temsilen buradayız. Elimizden geldiğince burada dünyadaki barış adına bir şeyler yapmaya çalışacağız. Dünyada son dönemde yaşananlar ortada. Eski takım kaptanım Javier Zanetti de böyle bir organizasyona öncülük etti ve beni davet etti, bize gelmek düşüyordu. Beni böyle bir organizasyona davet eden herkese tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

02 Eylül 2014 12:42
DİĞER HABERLER