Suriye muhalefeti ile Esed hükümeti Moskova'da masaya oturdu

Suriye muhalefeti ile Esed hükümeti Moskova'da masaya oturdu
Suriye muhalefeti bir yıl aradan sonra Moskova’da hükümetle masaya oturdu...
Rusya’nın başkenti Moskova’da devam eden Suriye görüşmelerinde, muhalefet bir yıl aradan sonra ilk kez hükümetle masaya oturdu. Muhalefet ve hükümet temsilcileri son olarak bir yıl önce Cenevre-2 görüşmelerinde İsviçre’de bir araya gelmişti.

Katılımcılardan bir kaynak Interfax’a yaptığı açıklamada, “Muhalefet temsilcileri, Suriye’den BM Temsilcisi Başar El Cafari başkanlığındaki hükümet temsilcileri ile görüşmelere başladı.” bilgisini verdi.

Basına kapalı olarak yapılan toplantılarda, Suriye muhalefetinden 30’un üzerinde isim yer alıyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un da görüşmelere katılması bekleniyor.

Suriye muhalefetinin iki gün devam eden görüşmelerde anlaştıkları ve ayrıştıkları konuları müzakere ettikleri, hükümetle görüşmelerde tek bir platform oluşturmak için çalıştıkları ifade ediliyor.

Muhalefetin Suriye lideri Beşşar Esed’in geleceği gibi tartışmalı konular yerine, terörle mücadele, hapishanede bulunanların salıverilmesi ve insani yardımlar gibi bir dizi konuyu ele aldıkları belirtiliyor.

Moskova'daki görüşmelere, İstanbul merkezli Suriye Devrimi ve Muhalefet Güçleri Ulusal Koalisyonu katılmıyor.

(CİHAN)
28 Ocak 2015 15:54
DİĞER HABERLER