Suriyeli çocukların elinde bomba patladı

Suriyeli çocukların elinde bomba patladı
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Suriyeli çocukların elinde bomba patladı.
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ellerinde el yapımı bomba patlayan Suriye uyruklu iki çocuk yaralandı. Vücudundan kopmalar olan ağır yaralı Ahmed Kemal Hasan (10) Kızıltepe’de yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır’daki hastanelere sevk edildi.

Olay İpek Mahallesi 408. Sokak ile 416. Sokağın kesiştiği noktada meydana geldi. Edinilen bilgilere göre ellerinde el yapımı bomba bulunan Ahmet Kemal Hasan (10) Memed Kemal Hasan (8) ile 12 yaşlarında olduğu bildirilen bir diğer çocuk bir araya geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre Ahmed Kemal Hasan’ın elindeki el yapımı bombanın birden patlaması ile ortalığı duman kapladı. Yaralı Memed Kemal Hasan ile Ahmed Kemal Hasan çevredeki vatandaşlar tarafından hastanelere kaldırılırken 12 yaşındaki diğer çocuk ortadan kayboldu. Yaralı Memed Kemal Hasan Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde tedavi edilirken, Özel İpekyolu Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapılan Ahmet Kemal Hasan Diyarbakır’a sevk edildi.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda güvenlik gücü gönderildi. Olay yeri inceleme ekipleri incelemelerde bulundu ve delil topladı. Olayla ilgili soruşturma sürerken çocukların el yapımı bombayı hangi amaçla kullanmaya çalıştığı ve üçüncü çocuğun kim olduğu araştırılıyor.

CİHAN
21 Ekim 2014 22:03
DİĞER HABERLER