TEOG mağduriyeti bitmiyor! Ada ada dolaştılar...

TEOG mağduriyeti bitmiyor! Ada ada dolaştılar...
TEOG yerleştirme sonuçları, ilçesi dışındaki okula kaydı yapılan öğrenciler ile velilerini mağdur etti. Ada ada gezen ailenin yaşadıkları ise olayın vahametini anlatıyor.

Eğitimde başlayan liselere yerleştirme kaosu sürüyor. Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçları ile birlikte, birçok öğrenci bölgesinden çok uzaktaki okullara yerleştirildi. Güngören’de ikamet eden Şevket Kurtoğlu’nun yerleştirme sonucuna göre Heybeliada’da bir okula gönderilmesi ilginç bir hikâyenin de ortaya çıkmasına sebep oldu. Sistemde Heybeliada’da görünen okulun Büyükada’da olması ise ailelere yeni bir mağduriyet yaşattı. İki gündür bu hata yüzünden işinden geri kalan öğrenci velisi Mecit Kurtoğlu, isyan etti: “Bu kadar saçma bir şey olabilir mi? Bu sıcakta eziyet çekiyoruz, o adadan diğerine gidip gelerek.”

İSYAN ETTİLER

Büyük tartışmalara sebep olan Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) yerleştirme sonuçları, velileri ve öğrencileri mağdur etmeye devam ediyor. Yerleştirme sonuçları sonrasında birçok öğrenci, yaşadığı bölgeden çok uzaktaki okullara yerleştirildi. Bu öğrencilerden biri olan Şevket Kurtoğlu, Güngören’de ikamet etmesine rağmen Heybeliada’da Hüseyin Rahmi Gürpınar Çok Programlı Lisesi’ne yerleştirildi. Ancak öğrenciyi bir sürpriz de Heybeliada’da bekliyordu. Çünkü sistemde Heybeliada’da görünen okul aslında Büyükada’daydı. Kurtoğlu ve oğlu, soluğu önce Heybeliada’da aldı, okulun Büyükada’da olduğunu öğrenince oraya geçmek zorunda kaldı. Nakil işlemleri için iki gündür işinden de geri kalarak Adalar’da okul arayan baba Mecit Kurtoğlu, isyan etti. Çocuğunun hangi mantıkla Güngören’den buraya gönderildiğini anlamadığını belirten Kurtoğlu, şunları aktardı: 

“Beş tane ayrı ayrı yere tercih yapılsın denildi. Biz de yakın çevremizdeki okullardan beş tane tercihte bulunduk. Bu tercihlerimizden hiçbiri çıkmadı, bizimle hiç ilgisi ve alakası olmayan Heybeliada çıktı. Heybeliada neresi, Güngören neresi? Sabah sekizde yola çıktık, öğleye ancak geldik. Bir de bunun üzerine sistemde Heybeliada’da görünen Hüseyin Rahmi Gürpınar Lisesi’nin orada olmadığını öğrendik. Meğerse okul Büyükada’daymış. Bu yanlışlık yüzünden önce Heybeliada’ya gittik, sonra buraya geldik. Bu sıcakta bu eziyeti çektirdiler bize.”

 “GEREKİRSE BİR YIL OKULA GİTMEZ. BURAYA NASIL GİDİP GELECEK BU ÇOCUK?"

Oğlunun her gün Güngören’den Adalar’a nasıl geleceğini soran baba Kurtoğlu, “Gerekirse bir yıl okula gitmez. Buraya nasıl gidip gelecek bu çocuk? Umarım nakille hallolur bu sorun.” dedi. Bunun yanı sıra okulun sistemde Heybeliada’da görünmesine karşın Büyükada’da bulunması konusunda açıklama yapan okul yetkilileri, “Bir ay kadar sonra okulumuz Heybeliada’ya taşınacak. Eğitim öğretime orada devam edeceğimizden dolayı okulumuz Heybeliada’da görünüyor.” dedi. Ancak bu konuda hiçbir açıklamanın yapılmaması, okulu Heybeliada’da zanneden velilerin yanılmasına sebep oluyor.

HER GEÇEN GÜN YENİ MAĞDURLAR ORTAYA ÇIKIYOR

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin TEOG yerleştirme tercihlerini yapmalarından sonra başlayan liselere yerleştirme kaosu her geçen gün yeni mağdurları ortaya çıkarttı. Adrese dayalı yerleştirmeler nedeniyle bir haftadır veliler okul okul nakil yaptırmak için geziyor. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında liselere yerleştirme sonuçlarına göre 40 bin öğrenci imam hatip, 94 bin öğrenci de meslek liselerine zorunlu olarak kaydedildi. Ancak binlerce öğrencinin ikamet yerleriyle hiç alakası olmayan, hatta onlarca kilometre uzaklıktaki okullara yerleştirildiği ortaya çıktı.ZAMAN

31 Ağustos 2014 07:42
DİĞER HABERLER