TSK'nın şehit açıklamasındaki çok konuşulacak detay

TSK'nın şehit açıklamasındaki çok konuşulacak detay
PKK’nın, Hakkari Yüksekova’da 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili bir talimatları olmadığı açıklamasına, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) cevap geldi.

 Genelkurmay 28 Ekim günü, 10.30-10.35’te teröristler arasında geçen telsiz görüşmelerinin, PKK’yı gösterdiğini belirtti. TSK, “25 Ekim 2014 günü Hakkâri / Yüksekova’da şehit edilen üç mensubumuzun, sözde Yüksekova Öz Savunma birimi sorumlusu Fazıl Çağrı adlı teröriste bağlı teröristler tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.” dedi. Başbakan Davutoğlu’nun, yakalandığını söylediği isimler ile TSK’nın açıkladıkları arasındaki farklılık ise dikkat çekti.

Genelkurmay Başkanlığı, 28 Ekim 2014 tarihinde 10.30-10.35 saatleri arasında PKK’nın sözde Medya Savunma Alanları sorumlusu ‘Amed Malazgirt’ kod adlı Fehmi Atalay ile Cilo eyaleti sorumlusu ‘Kendal Glort’ kod adlı Sadettin Dede ve Yüksekova Öz Savunma Birimi sorumlusu Fazıl Çağrı adlı teröristler arasında gerçekleşen telsiz görüşmelerinin, olayın ardında PKK olduğunu gösterdiğini vurguladı. TSK’dan yapılan açıklamada, “25 Ekim 2014 günü Hakkâri/Yüksekova’da şehit edilen üç mensubumuzun sözde Yüksekova Öz Savunma Birimi sorumlusu Fazıl Çağrı adlı teröriste bağlı teröristler tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Zaman Gazetesi'nin haberien göre, öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu daha önce yaptığı açıklamada faillerin yakalandığını belirterek, “Olayı en başından itibaren güvenlik birimlerimiz yakından takip ettiler. Arka arkaya operasyonlar yapıldı. Sizin de açıklamalardan takip ettiğiniz gibi olayın mesulü olduğuna dair deliller elimizde. Bulunan şahıslar gözaltına alındılar. Bu gözaltılar neticesinde adalete teslim edilecekler. Bu çerçevede valilik açıklamasında da görüldüğü gibi bu operasyonlar neticesinde ilgili şahıslar gözaltındalar.” diye konuşmuştu. Dün Taraf gazetesinde yer alan haberde ise gözaltına alınan E.A. isimli şahsın olayla ilgisinin olmadığı dile getirildi. TSK’nın açıklamasındaki isimlerde de  E.A. isimli bir şahsın yer almaması dikkat çekti. PKK ise, “Örgütlü birimlerimizin bu olayla herhangi bir ilişkisi yok. Olayın somutlaştırılmasına ilişkin araştırma devam etmektedir.” demişti.

BİR YAYIN YASAĞI DAHA GETİRİLDİ

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 3 askerin şehit edilmesinden sonra 'Olay yeri ve olay yerinde askerlerin cenaze görüntülerinin her türlü görüntülü, sesli, yazılı ve görsel medyada yayanlanmasına' yasak getiren Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği, bir yasak kararı daha aldı. Soruşturma kapsamı içinde kalan olayda şehit olan kişilere ilişkin ve olay içeriğine ilişkin her türlü sesli ve görüntülü, yazılı ve görsel medyadaki yayınlar ile internet ortamındaki bu kapsamdaki bilgilerin yayınlanması da yasakladı.

30 Ekim 2014 11:31
DİĞER HABERLER