TÜSİAD'ın konuşma metinleriyle ilgili bomba detay

TÜSİAD'ın konuşma metinleriyle ilgili bomba detay
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onur konuğu olarak katıldığı TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında büyük bir skandal yaşandığı iddia edildi.

İşadamlarının Erdoğan tarafından azarlandığı TÜSİAD toplantısında Başkan Haluk Dinçer ve Yücaoğlu'nun konuşmaları önceden Köşk'e gönderildi mi? Konuşmadaki "paralel" kısım Köşk tarafından mı eklendi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onur konuğu olarak katıldığı TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında büyük bir skandal yaşandığı ileri sürüldü. Thelira.com haberine göre; Türkiye'nin sanayi devlerinin üyesi olduğu ve kamuoyunda "Patronlar Kulübü" olarak bilinen TÜSİAD'ın tüm konuşma metinlerinin toplantıdan önce Çankaya Köşküne gönderildiği iddia edildi.

"ERDOĞAN ŞART KOŞTU"

Ekonomi gazetecilerinin sosyal medyada paylaştığı bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD toplantısına katılmak için tüm konuşma metinlerinin önceden kendisine gönderilmesini şart konuştu. Bunun üzerine TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer ve TÜSİAD YİK Başkanı Erkut Yücaoğlu konuşmalarını Çankaya Köşkü'ne gönderdi.

"ERDOĞAN VE KURMAYLARI METİN ÜZERİNDE DÜZELTME YAPTI"

Gelen metinleri inceleyen Erdoğan ve kurmayları bazı bölümlerde düzeltmeler de yaparak metinleri geri gönderdi.

"PARALEL" KISIM KÖŞK'TE Mİ EKLENDİ?


Yargı bağımsızlığı, ifade özgürlüğü ve medya konularında çıkışlarıyla bilinen TÜSİAD'ın "sansür" anlamına gelen bu hamleyi neden yaptığı merak edilirken, toplantıda konuşan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yücaoğlu'nun, konuşmasındaki "Paralel Devlet" bölümünün Çankaya tarafından eklendiği ileri sürüldü.

Erkut Yücaoğlu konuşmasında, "Bir hukuk devletinin, kendi içinde, yaygın deyişle bir "paralel devletin" oluşmasına ve böylesi bir yapının hukuku kendi gündemi doğrultusunda eğip-bükmesine izin vermesi mümkün değildir. Aslında devlet yönetimi hiç bir gücün vesayeti altında olmamalıdır" demişti. Bu bölüm Erdoğan'ın da büyük beğenisini kazanmıştı.

Kaynak: TheLira

19 Eylül 2014 14:33
DİĞER HABERLER