Takipsizlik kararının arkasında bu iddia mı var?

Takipsizlik kararının arkasında bu iddia mı var?
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yapan polislere karşı başlatılan hukuksuz operasyonda savcılık tarafından sorgulanan polis memuru, dinleme kayıtlarının sadece "takipsizlik" kararı alınması durumunda imha edildiğini iddia etti.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yapan polislere karşı başlatılan hukuksuz operasyon savcılık tarafından sorgulanan polis memuru, dinleme kayıtlarının sadece "takipsizlik" kararı alınması durumunda imha edildiğini iddia etti 

Polis memuru, "Şu an savcı Selam örgütüne takipsizlik kararı vererek, tüm geçmişe dönük dinlemelerin silinmesinin önünü açmıştır. Şu ana kadar bizim yıllardır çalıştığımız, birçok somut delile ulaştığımız bu dosyada deliller imha edilmiş olacak" dedi.

t24.com'un haberine göre,Polis memuru, dinleme kayıtlarının TİB'in programıyla arşivlendiğini, kayıtların muhafaza edilmesinin şüpheliler lehindeki bilgilerin korunması açısından da önem taşıdığını anlattı.

Dinleme kayıtlarının "takipsizlik" kararı verilmesi durumunda imha edildiğini iddia eden polis memuru, şunları söyledi:

"Bir dinlemede savcı suç unsuru bulduğunda bu dinleme tapeye dönüşür. Kovuşturma aşamasında da bunu imha edemezsin. Şu an savcı Selam örgütüne takipsizlik kararı vererek, tüm geçmişe dönük dinlemelerin silinmesinin önünü açmıştır ve ben seni dinledim suç unsuruna rastlayamadım, diye bildirmek durumda kalacak. Şu ana kadar bizim yıllardır çalıştığımız birçok somut delile ulaştığımız bu dosyada deliller imha edilmiş olacak."

30 Temmuz 2014 02:50
DİĞER HABERLER