Taraf'tan bomba iddia: Üç aşamalı plan devrede

Taraf'tan bomba iddia: Üç aşamalı plan devrede
Yolsuzluk operasyonlarının ardından start alan “Sahur Harekatı” ile yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını da yürüten tüm emniyet müdürleri gözaltına alındı. İddiaya göre sırada hakimler, savcılar ve gazeteciler var.

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, sahur vakti yolsuzluk operasyonlarını yürüten polislere yapılan baskınla ilgili çarpıcı bir habere imza attı. Taraf'a göre, Kamuoyundaki tepkilere göre, operasyonun ikinci ve üçüncü aşamaları uygulamaya konacak.

İkinci aşamada, hakim ve savcıların gözaltına alınması düşünülüyordu. Hukuki bazı sorunlar çıktı. Yeni yasal düzenlemeler bekleniyor. Üçüncü aşamada gazetecilerin de aralarında bulunduğu siviller var
.

17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından start verilen operasyonların ilk adımı dün atıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine emniyet müdürleri, “Sahur operasyonu” ile gözaltına alındı. Bu kapsamda,  operasyonun daha iki aşamasının bulunduğu ve bu aşamalara ise, kamuoyunda oluşacak tepkiye göre karar verileceği öğrenildi. Operasyonun sivil ayağı ile ilgili listede ise, bazı gazete yöneticilerinin ve yazarlarının da bulunduğu kaydedildi.

Operasyonların perde arkası şöyle:
Operasyonun teknik ve hukuki altyapısını, İçişleri Bakanlığı Efkan Ala’nın koordinatörlüğünde oluşturulan ve emniyet içinde Kozmik Çalışma Grubu olarak nitelendirilen birim tarafından oluşturuldu. Birim, operasyonlarını üç aşamada topladı. İlk aşamada, emniyet görevlilerinin gözaltına alınması yer aldı. İkinci aşamada ise, Zekeriya Öz başta olmak üzere yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını düzenleyen savcı ve hâkimlerin gözaltına alınması yer alıyordu. Ancak burada, hukuki bazı sorunlar çıktı. Ve yasal düzenlemenin ardından, yargı mensuplarına yönelik operasyon yapılması kararlaştırıldı.

ÜÇÜNCÜ AŞAMA MEDYA
Operasyonun Üçüncü aşamasında ise, sivillerin gözaltına alınması öngörülüyor. Bu aşama için oluşturulan listede, sivil toplum kuruluşlarının yönetimleri, üyeleri, gazeteciler, yazarlar da bulunuyor. İkinci ve üçüncü aşamalardaki operasyonların seyrini emniyet mensuplarına yönelik yapılan operasyona gelen tepkiler belirleyecek. Bir mağduriyet oluşması hâlinde, bunun Köşk oylarına olumsuz etkilemesinden endişe ediliyor. Eğer, kamuoyunda olumlu yönde bir hava oluşursa, operasyonun diğer aşamalarına geçilecek.


HAVUZ’A HABER VERİLDİ
Emniyet görevlilerine yapılan operasyon konusunda havuz medyasına bir gece önceden haber verildi. Hatta bazı savcı ve emniyet görevlilerinin, havuz medyasında çalışan gazetecilere, “Yarın 05.00-05.30’da 100 civarında polise operasyon yapılacak erken gelin” diye uyarıda bulunduğu iddia edildi. Yine bazı gazetelerde ise gece yarısı operasyon için nöbetçi muhabir görevlendirildiği öğrenildi.


HÜSEYİN ÖZAY - TARAF

 

23 Temmuz 2014 08:29
DİĞER HABERLER