Tayvan’da büyük patlama

Tayvan’da büyük patlama
Tayvan’da doğal gaz stoklarının bulunduğu bölgede meydana gelen patlamada 24 kişi hayatını kaybetti, 271 kişi ise yaralandı.

Ülkenin güneyindeki Kaohsiung şehrinde gece meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor. Yaralılardan durumu ağır olanların bulunduğu bildirildi. Patlamanın etkisiyle bir mahalle adeta yok oldu. Patlama Tayvan’da yaşanan türünün en büyük kazası olarak nitelendirildi.

Patlamanın etkisiyle yollardaki beton ve duvarlar söküldü. Patlamanın etkili olduğu bölgede hendekler oluştu. Olay yerine yakın birçok araç kullanılamaz hale geldi. İldeki kanalizasyon ve boruların geçtiği ilçenin bir kısmı adeta savaş alanına döndü. Dehşet verici patlamada yollar paramparça oldu, arabalar ters döndü, dükkanlar ise büyük ölçüde zarar gördü. 

İlçedeki gaz kaçağının yerel saatle 20.46’da rapor edildiği, gece yarası ise patlamaların yaşandığı ifade edildi. Çıkan yangında ise alevlerin en az 30 metre yükseldiği görüldü. Tayvan Merkez Acil Afet Müdürü Chang Jia Juch, en az 5 patlamanın olduğunu söyledi. Yangınları suyla söndürmenin mümkün olmadığını ifade eden Chang, itfaye çalışanlarının gaz sızıntısının olduğu bölgeye yanaştırılmadığını aktardı. 

Kaoshiung Belediye Başkanı Chen Chu ise patlamanın olduğu ilçede birçok petrokimya şirketi bulunduğunu ve bölgenin yerleşim alanına çok yakın olduğunu ifade etti. Chen “Önceliğimiz insanları kurtarmak. Boru hattının geçtiği bölgedeki vatandaşları acilen tahliye ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Patlama sonrası 12 bin kişi olay yerinden tahliye edildi. Felaket sonrası Tayvan’da bayraklar yarıya indirildi. Patlamanın nedeninin gaz sızıntısı olduğu yönünde açıklamalar yapıldı. Hayatını kaybedenlerin arasında ise gaz sızıntılarını incelemeye giden 4 itfaiyecinin bulunduğu belirtildi. 

Geçtiğimiz hafta Tayvan’ın Pengu adasında TransAsia’ya ait bir uçak düşmüş 58 yolcudan 48’i hayatını kaybetmişti. 

1999 yılında meydana gelen depremde 2400 kişi ölmüştü. 2009 senesinde meydana gelen Morakot Tayfun’u sonucu 680 kişi hayatını kaybetmişti. 

CİHAN

01 Ağustos 2014 14:03
DİĞER HABERLER