Tepki çeken kelepçelemenin perde arkası ortaya çıktı

Tepki çeken kelepçelemenin perde arkası ortaya çıktı
Avukat Kemal Şimşek: Müdürlerin kelepçelenmesi reklam uğruna yapıldı...
İstanbul'da, sahur öncesi düzenlenen operasyonda gözaltına alınan KCK, Balyoz ve yolsuzluk operasyonlarında görev alan Emniyet Müdürleri Ömer Köse ve Yurt Atayün’ün kelepçelenmesiyle ilgili Ömer Köse’nin avukatı Kemal Şimşek açıklama yaptı. Şimşek, “Zannediyorum Yurt Atayün müdürümüz evine gelindiğinde evinde bulunamaması üzerine kendisi avukatıyla gidiyor teslim oluyor. O sırada ben müvekkilimle görüşme halindeyken koridorda böyle bir arbede oldu. Kendisini elini arkadan bağlamak suretiyle binanın içerisinde henüz daha dışarı çıkmadan ellerini arkadan bağlayarak kelepçelediler. Yurt müdür, hukuksuzlukların hesabı sorulacak diye tepki gösterdi. Başka herhangi bir şiddete falan başvurmadı. Bir takım şeyler biraz reklam uğruna yapılıyor gibi görünüyor.” dedi..

Sahur öncesi düzenlenen operasyonda gözaltına alınan KCK, Balyoz ve yolsuzluk operasyonlarında görev alan Emniyet Müdürleri Ömer Köse ve Yurt Atayün’ün kelepçelenmesi kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. Müvekkili Ömer Köse ve Yurt Atayün’ün kelepçelenme anlarına şahit olan avukat Kemal Şimşek, o anları basın mensuplarıyla paylaştı. Öğlen saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde gözaltına alınan polislerin yakınlarıyla birlikte basın açıklaması yapan Şimşek yaşananları anlattı. 

"HENÜZ DAHA DIŞARI ÇIKMADAN ELLERİNİ ARKADAN BAĞLAYARAK KELEPÇELEDİLER"

Emniyet koridorlarında müvekkiliyle görüşmedeyken Yurt Atayün’ün kelepçelenme anına şahit olduğunu söyleyen Şimşek, “Kelepçe olayına bizzat şahit oldum. Zannediyorum Yurt Atayün müdürümüz evine gelindiğinde evinde bulunamaması üzerine kendisi avukatıyla gidiyor teslim oluyor. O sırada ben müvekkilimle görüşme halindeyken koridorda böyle bir arbede oldu. Kendisini elini arkadan bağlamak suretiyle binanın içerisinde henüz daha dışarı çıkmadan ellerini arkadan bağlayarak kelepçelediler. Yurt müdür tabi buna doğal olarak tepkisini verdi. Bu hukuksuzlukların hesabının sorulacağı şeklinde bir beyanı oldu onun dışında bir agresif tavrı herhangi bir şiddeti olmadı.” diye konuştu.

‘ÖMER KÖSE SAĞLIK KONTROLÜNDEYKEN BASIN MENSUPLARININ İLGİSİ ÜZERİNE POLİSLER KELEPÇE TAKTI’

Müvekkili Ömer Köse’nin gözaltına alınırken kelepçelenmediğini sağlık kontrolündeyken basın mensuplarının ilgisi üzerine polislerin kelepçe takarak dışarı çıkardığını belirten Şimşek, olayın reklam uğruna yapıldığını söyledi. Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Müvekkilim olan Ömer Köse ise sabah gayet medeni bir şekilde evinden kapısının önünde memurları karşıladı. Annesiyle helalleşerek ayrıldı. Arabaya bindirildi. O zamana kadar herhangi bir şey yoktu. Hastaneye de getirildiğinde içeri girerken yine kelepçe yoktu. Beş dakikalık bir muayene esnasında ne olduysa basın mensuplarının ilgisi oraya yöneldiği anda bir anda kelepçe takılmasına karar verildi. Yani bunu kamuoyunun vicdanına sunuyoruz. Bir takım şeyler biraz reklam uğruna yapılıyor gibi görünüyor.”

CİHAN

22 Temmuz 2014 21:53
DİĞER HABERLER