Tezkerede dikkat çekici ayrıntılar var

Tezkerede dikkat çekici ayrıntılar var
Hükümetin Suriye ve Irak konusunda tek metin olarak hazırladığı tezkerenin ayrıntıları belli oldu. Tezkerede, Türk askerinin sınır dışına çıkması ve yabancı askerlerin Türkiye'deki üsleri kullanabilmesi var..
Tek metin olarak hazırlanan tezkere Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Tezkerede Mehmetçiğin sınır dışına çıkmasının yanı sıra yabancı askerlerin Türkiye'deki üsleri kullanabilmesi de yer alıyor.

Tezkerenin gerekçeleri arasında ülkenin güney kara sınırları boyunca ulusal risk ve tehditlerin arttığı, Kuzey Irak'ta PKK'nın varlığını sürdürmekte olduğu, terör örgütlerinin saysının arttığı ve Türkiye'nin ulusal güvenliğini koruma hakkı olduğu yer alıyor.

Tezkere metninden öne çıkan başlıklar şöyle:

- Türkiye'nin güvenliğine terör tehdidi ve her türlü güvenlik riskine karşı uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli her türlü tedbiri almak

- Irak ve Suriye'deki tüm terörist örgütlerden ülkemize dönük tehditleri bertaraf etmek

- Kitlesel göç gibi risklere karşı güvenliğinin idame ettirilmesini sağlamak

- TSK'nın gerektiği takdirde, sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi

- Aynı amaçlara dönük olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerinin Türkiye'de bulunması ve bu kuvvetlerin hükümetin belirleyeceği esaslara göre kullanılması ile risk ve tehditlerin giderilmesi için her türlü tedbirin alınması

Tezkere, 2 Ekim'de Meclis gündemine gelecek.

01 Ekim 2014 10:15
DİĞER HABERLER