Tuskon Başkanı yapılan zulmü anlattı ve ekledi

Tuskon Başkanı yapılan zulmü anlattı ve ekledi
Bugüne kadar gerçekleştirdiği ‘Ticaret Köprüleri’yle ülke ekonomisine 30 milyar dolar katkı sağlayan TUSKON üyelerine devlet baskısı sürüyor. TUSKON Başkanı Meral, 100 bin şirkete uygulanan zulme TOBB’un sessiz kaldığını belirtti.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, paralel bahanesiyle kendi üyelerine ve bunların şirketlerine büyük baskılar yapıldığını söyledi. Meral, iş dünyasının, odaların ve özellikle TOBB’un bu yaşananlara sessiz kaldığını belirtti.

Haftalık haber dergisi Aksiyon’a açıklamalarda bulunan Meral,TOBB’un yaklaşık 800 bin aktif kayıtlı üyesi olduğunu ve bunların 100 binin fişlenen TUSKON’a bağlı üyeler olduğunu ifade etti.

ZULÜM, BASKI, YILDIRMA
Bu kadar büyük bir kesime böyle ağır bir baskı yapılırken ticaret odalarından, sanayi odalarından ve TOBB’dan hiçbir ses gelmemesi son derece rahatsız edici” diyen Meral, “Çünkü bu insanlar yıllardır aidatlarını aksatmadan yatırıyor, yükümlülüklerini yerine getiriyor. Üyelerin bunlardan hizmet almak ve haklarını savunmalarını beklemek en doğal hakları. Maalesef oy verdikleri birlik ve benzer kuruluşların başkanlarından, üyelerinin haksızlık ve ayrımcılık karşısında savunulması ile alakalı en ufak bir şey gelmeyişi onları rahatsız ediyor” şeklinde konuştu.

TİCARET KÖPRÜSÜNE VİZE ENGELİ
Bu güne kadar 20’ye yakın “Ticaret Köprüleri” ile işadamlarını bir araya getirdiklerini kaydeden Meral şöyle devam etti: “Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Dışişlerinin oraya gelecek alıcıları engelleme girişimleri var. Bu da Türkiye’nin bindiği dalı kesmesi demek. Yani mal almaya gelecek yatırımcıya bazı büyükelçilikler vize engeli çıkarıyor. Gerekçe olarak da ‘elektronik sistemimiz arızalı’ deniyor.”

'ANAYASA SUÇU İŞLENİYOR'
TUSKON’un 55 bin üyesinin olduğunu ifade eden Meral, üye işadamlarının haksız vergi denetimleriyle baskı altında tutulduğunu belirterek, “Denetime gelenlere talimat ülkenin en başındaki insan tarafından veriliyor. Denetime gelen maliyeci arkadaşlarımıza şunu söylüyor: ‘Bu listeler AK Parti merkezindeki 40 kişilik bir ekip tarafından hazırlanıp bize gönderiliyor.’ Burada Anayasa suçu işleniyor” dedi.

PERDE ARKASINDA ÜLKE SOYULUYOR
TUSKON Başkanı Meral, son yaşananlarla birlikte devletin fabrika ayarlarına döndüğünü söyleyerek 28 Şubat dönemine dair bugünkü benzerliği de şu sözlerle izah ediyor: “O zaman irtica dendi ve arkada 22 milyar dolar buharlaştı, şu anda irticanın yerine ‘paralel’ deniyor ve yine ülke soyulmaya devam ediliyor. Durum değişmedi, sadece aktörler değişti. Zulüm ve soygun yapanlar değişti.”

'İHALELER İPTAL EDİLİYOR'
Me­ral, işa­dam­la­rı­na TUS­KO­N’­dan ay­rıl­ma­la­rı halin­de de­ne­tim­le­rin ke­si­le­ce­ği­ni ve def­ter­le­ri­ni ge­ri ala­cak­la­rı­nın söy­len­di­ği­ni vur­gu­la­dı. Üye­le­ri­nin ver­gi de­ne­tim­le­rin­den çe­kin­me­di­ği­ne dik­kat çe­ken TUS­KON Baş­ka­nı, “A­ma zul­me dö­nüş­me­si on­la­rı üzü­yor. Bas­kı ve hu­kuk­suz­luk bu­nun­la da sı­nır­lı de­ğil. İha­le­le­re so­kul­ma­ma­nın ya­nın­da ka­za­nıl­mış iha­le­le­ri ip­tal edi­li­yor, hak ediş­le­ri öden­mi­yor ve­ya bi­le­rek ge­cik­ti­ri­li­yor. Ve­ril­miş ma­den­ci­lik, ener­ji, in­şa­at li­sans­la­rı ge­ri alı­nı­yor. Dev­let eliy­le şir­ket­ler ba­tı­rıl­ma­ya ça­lı­şı­lı­yor. TUS­KO­N’­un or­ga­ni­ze et­ti­ği yurt­dı­şı fu­ar­la­rı ip­tal edi­yor­la­r” di­ye ko­nuş­tu.

30 MİLYAR DOLARLIK KATKI
Meral, “Dünyanın TUSKON’a bakışında hiçbir değişiklik yok. Olayları siyasetin ihtiyacına binaen oluşturulmuş sanal cepheler olarak görüyorlar. Şu anda işlerimiz dışarıda eskisi gibi devam ediyor. TUSKON’un ekonomiye tahmini katkısı 30 milyar dolar. Kurduğu ticaret köprüleri engellenerek Türkiye’ye zarar veriliyor” dedi.

02 Eylül 2014 08:49
DİĞER HABERLER