Twitter'dan yeni bir arama motoru

Twitter'dan yeni bir arama motoru
Twitter, atılan tweet’lerin detaylı bir şekilde aranmasına olanak sağlayan ‘gelişmiş arama’ özelliğini hizmete sundu.
Sosyal medya devi Twitter, daha önce atılan tweet’lerin detaylı bir şekilde aranmasına olanak sağlayan ‘gelişmiş arama’ özelliğini hizmete sundu. Bu yenilikle birlikte kullanıcılar, çok eski tarihlerde attıkları bir tweet’lere bile kolayca erişebilecek ve gerektiğine bunları silebilecek.

Twitter’ın yıllardır sürdürdüğü endeksleme çalışmaları ilk meyvelerini vermeye başladı. Sosyal medya devi, kullanıcıların çok eski tarihlerdeki gönderilerine ulaşmalarına olanak sağlayan ‘gelişmiş arama’ özelliğini kullanıma açtı. Bu özellik ayrıca, arama sonuçlarıyla endekslenen tweet’leri silebilme oalanağı da sağlıyor.

Şirketin 2012 yılında 2 milyar civarında tweet’i kataloğa almasıyla başlayan endeksleme çalışmaları, geçtiğimiz yıl ise daha da geliştirilerek devam etmişti. 2 yıllık çalışmanın sonucunda ortaya çıkan ‘gelişmiş arama’ özelliği, ayrıntılı arama seçenekleriyle kullanıcıların beklentilerini karşılayacak gibi görünüyor.

Twitter'ın yeni arama motoru sade bir tasarıma sahip

Twitter’ın kullanımı bir hayli kolay bu arama motoru Tweet’lerinizi 5 ana başlıkta endeksleyerek, belirtilen ölçütlere uyan gönderileri hızlı bir şekilde ekrana yansıtıyor. Bu arama motorundan yararlanacak kullanıcılar; kelimelere, kişilere, yerlere, tarihlere ve diğer özelliklere göre atılan tweet’leri endeksleyebiliyorlar. Bu ana başlıklardan bazılarını ya da hepsini bir arada kullanmak mümkün. Basitçe bir örnek vermek gerekirse, kullanıcı belli bir kelimenin hangi kişiler tarafından nerede ve ne zaman kullanılarak tweet atıldığını öğrenebilecek. Bir kişinin belirli konu üzerine attığı tweetleri de yine anahtar kelimeler girerek görüntüleyebilecek. Diğer özellikler kısmındaki arama araçları sayesinde olumlu işareti “ :) ” , olumsuz işareti “ :( “ ve soru işareti “?” kullanılan gönderiler de endekslenebilecek.
21 Kasım 2014 14:51
DİĞER HABERLER