Askeri uçak düştü - İşte olay yeri görüntüleri

Eskişehir 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı eğitim için kalkan F-4E 2020 uçağı Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir sebeple düştü.

Konya'da askeri uçağın düşmesi sonucu Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış ile Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Delikanlı'nın şehit olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "Şehitlerimiz" başlığı altında duyuruda bulunuldu. "Başımız Sağolsun" yazılı duyuruda, kazada şehit olan Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış ile Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Delikanlı'nın fotoğraflarına yer verildi.

Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, Eskişehir'den planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağının Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığını duyurmuştu.

SOLOTÜRK gösterisi ertelendi
Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Konya'da düşen askeri uçakta 2 pilotun şehit olması nedeniyle Burdur'da yapılacak SOLOTÜRK gösterisinin ertelendiğini bildirdi.
Ercengiz, yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 85. yıl dönümü kutlamaları kapsamında SOLOTÜRK ekibinin yarın yapacağı gösterinin, Konya'da yaşanan uçak kazası nedeniyle ertelendiğini kaydetti.

 Ercengiz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"SOLOTÜRK gösterisi Konya'da yaşanan uçak kazası ve 2 pilotun şehit olması sebebiyle ileri bir tarihe alınmıştır. F-4 savaş uçağımızın düşmesi sonucu şehit olan pilotlarımıza Allah'tan rahmet, şehit yakınları, Türk Silahlı Kuvvetleri ve milletimize başsağlığı dilerim."

Şehit pilotun arkadaşı: Fırlatma koltuklarının çalışmadığını sürekli söylüyordu

Konya’da düşen askeri uçakta şehit olan askerlerden Kurmay Binbaşı Pilot Mustafa Danış’ın Ankara’da evine acı haber ulaştı. Evli 1 çocuk babası olan Danış’ın çocukluk arkadaşı; ”Bu uçakların çok demode olduğunu, fırlatma koltuklarının çalışmadığını sürekli söylüyordu. F-16’ya geçse kendini daha güvende hissedeceğini söylüyordu ama olmadı.” dedi.

Uçak kazasından ilk görüntüler:




05 Mart 2015 10:57
DİĞER HABERLER