Ulaştırma Bakanı da Fuat Avni kurmacasını deşifre etti

Yandaş Medyanın Fuat Avni yalanını Erdoğan'dan sonra Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan da deşifre etti.

Yandaş medyanın aktörleri Star ve Akşam günlerce Fuat Avni'nin gazeteci Emre Uslu olduğu düzmecesini manşetten verdi. Yandaş gazeteler üstelik Fuat Avni'nin Twitter'daki direk mesaj (DM)'lerine ulaştıklarını iddia ederek hayali bir metin de paylaşmıştı. 

"DELİKANLIYSAN ÇIK ORTAYA"

Maşetlerin yalan olduğu ilk önce gazeteciler tarafından belgeleriyle ortaya konuldu. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "tespit ettik" denilen Fuat Avni için  "Delikanlıysan çık ortaya" ifadelerini kullanarak Twitter fenomeninin hala bulunamadığını itiraf etmiş, yandaş medyanın da yalanı deşifre etmişti.

BAKAN FUAT AVNİ YALANINI TEYİT ETTİ

Havuz medyasına konuşan Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan twitter fenomeni Fuat Avni ile ilgili sorulan soruya  "Fuat Avni’nin gerçekte kim olduğunu ise bilmiyorum" cevabını vererek yandaş düzmecesini bir kez daha teyit etmiş oldu.

Bakan Elvan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı;

"Kim olduğunu araştırmak bizim yetkimizde değil. Twitter'da son dönemde bizimle işbirliği yapıyor. Mahkeme eğer Fuat avni için bir karar verdiyse, bu karar çerçevesinde bu kişinin gerçekte kim olduğuna dair bilgiyi Twitter’dan istemesi gerekir. İstendi mi bilmiyorum."

ZORUNLULUK GETİRİLİYOR

Elvan, yasalaşmak üzere hazırlanan yeni bir tasarı ile Twitter gibi sosyal medya şirketlerinin kişi bilgilerini devlet ile paylaşmak zorunda kalacağını, aksi takdirde çok ağır cezalar ile karşı karşıya kalacaklarını açıkladı.



06 Mart 2015 16:29
DİĞER HABERLER