Üniversitede kan donduran skandal olay

Üniversitede kan donduran skandal olay
Özgecan vahşetiyle Türkiye'nin gündeminden düşmeyen kadına yönelik taciz ve şiddet olayları bu kez bir üniversiteye sıçradı.

Bir öğretim görevlisinin çok sayıda kız öğrenciye yönelik çirkin hareketler Amasya Üniversitesi’ni karıştırdı. Bugüne kadar sessiz kalan kız öğrencilerin Özgecan olayı sonrası şikayetçi oldukları araştırma görevlisi K. S. hakkında soruşturma başlatıldı. Ahlak dışı çirkin saldırılara uğrayan öğrencilerin ardı ardına şikayet dilekçeleri verdikleri öğrenildi.

Fen Edebiyat Fakültesi araştırma görevlisi K. S. hakkında bazı kız öğrencileri taciz ve tehdit ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. S.’nin üniversiteli kızlara odasında müstehcen videolar gösterdiği, kızlara yönelik çirkin hareketler yaptığı, ters tepki alınca tehdit ettiği iddia edildi.

ELLE TEMAS İDDİASI


Türkiye ardı ardına yaşanan taciz olaylarıyla sarsılıyor. Benzer bir olayın bu kez Amasya’da yaşandığı iddia edildi. Amasya Üniversitesi’ni karıştıran iddialar üzerine soruşturma başladığı öğrenildi. İddiaya göre öğrencilerden B.S. bir sınavda araştırma görevlisinin elle tacizine uğradı. Yine iddiaya göre bir süre önce K. S. Odasında kız öğrencilere Adnan Oktar’ın programında yer alan kedicik diye bilinen kadınların fotoğraflarını gösterip hangisinin daha çok çekici olduğunu sordu.

SUÇLAMA: TEHDİT ETTİ

K. S.’nin suçlandığı diğer konu bir seferinde kız öğrencilerden birine odasında aynı yaşta olmaları halinde onu kaçırmayacağını söylemesi oldu. Kendisine bu tür durumlarda tepki gösteren öğrenciye K. S.’nin dağa kaldırmakla tehdit ettiği ileri sürüldü. K. S.’nin aynı öğrenciden derste yanağını da sıktığı iddia edildi. Araştırma görevlisi S.’ye dönük iddialardan biride okulda taciz ettiği kız öğrencilerden birine biraz daha kapalı giyinmesini söylemesi oldu.  K. S’nin ise başlayan soruşturma kapsamında suçlamaları reddettiği iddiaların hayal ürünü olduğunu söylediği belirtildi.  GRİHAT

01 Mart 2015 08:09
DİĞER HABERLER