Ünlü petrol milyarderlerini sollayan Türk!

Ünlü petrol milyarderlerini sollayan Türk!
50. sıradan girdiği listede 19.luğa yükselmeyi başardı.
Petrol ve petrokimya ticaretinde küresel oyuncu olan Bayegan A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rüya Bayegan, 2010 yılında 50’nci sıradan girdiği “Ortadoğu’nun 50 Güçlü Petrol Oyuncusu” listesinde yükselişini sürdürüyor. 2011’deki performansıyla 36’ncı sıraya yükselen Rüya Bayegan, 2012’de 19’uncu sırada yer almayı başardı. Petrol ve mamulleri sektörünün ünlü dergilerden olan ve Dubai’de yayınlanan Petrochemicals’ın değerlendirmesinde Bayegan yine Türkiye'den seçilen tek isim oldu.

Petrochemicals Dergisi Rüya Bayegan'ın yeni başarısıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

''Rüya Bayegan'ın bu sene 19. sıraya yükselme başarısı, sadece iş hacmini  genişletme isteğinden değil, petrokimya ihracatlarında Türkiye'yi yeni hedef  yapmak için de çok emek sarf etmesiyle geldi. 'Çin kendi petrokimya endüstrisini  geliştirirken ve ilerde kendi kendine yetebilecek durumdayken, Türk petrokimya  ithalatçıları da bu orantıda artıyor, çünkü ülkede hiç taşıma, rafinaj, depolama ve dağıtım gibi faaliyetleri kapsayan ve yükselen talebi karşılayacak projeler bulunmamaktadır. Bu nedenle ben de GCC üreticilerini ülkemize gelmeleri ve yatırım yapmaları konusunda cesaretlendirdim, sonuçta pazar burada' diyen Rüya Bayegan zaten söylediklerini uygulayan, lafta bırakmayan biridir.''
         
Suudi Aramco'nun Başkanı ve CEO'su Khalid Al Falih'in birinci olduğu ünlüler listesinde Sabic'in CEO'su Mohamed H.Al-Mady ikinciliği elde etti.
         
Petrochemicals Dergisi'nin listesinde Ziad Al-Labban, Ahmed Al-Ohali ve Mutlag Al Morished gibi petro dolar milyarderleri de yer aldı.
07 Şubat 2013 12:34
DİĞER HABERLER