Uyuşturucu tacirlerine ve kaçakçılara geçit vermemişti

Uyuşturucu tacirlerine ve kaçakçılara geçit vermemişti
Polislere yapılan operasyonda son gözaltına alınan isim İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube eski Müdürü Yakub Saygılı oldu. Yakub Saygılı yaptığı bir çok büyük operasyonlara gündeme gelmişti.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube eski Müdürü Yakub Saygılı, daha önce polislere yönelik bir operasyonun olacağını sosyal medyadan paylaşmış, gözaltı yapanlara da ‘kahve sıcak bekliyoruz’ mesajı göndermişti. Çeşitli medya kuruluşlarında operasyonların hukuksuz olduğunu buna rağmen veremeyecekleri hiç bir hesabın olmadığını da belirten Saygılı ve ekibi görevde bulundukları süre içerisinde  uyuşturucu tacirlerine, hırsızlara ve kaçakçılara yönelik birçok önemli operasyona imza atmıştı. 

LÜKS OTOMOBİL OPERASYONU
Yakub Saygılı’nın başında bulunduğu İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin en önemli operasyonlarından biri devleti milyonlarca dolar zarardan kurtardıkları lüks otomobil operasyonuydu.  2 yıl sürdürdükleri çalışma sonucunda bazı firmaların lüks araçları değerinin çok altında gösterilerek Türkiye’ye getirdiğini belirleyen Mali Şube ekipleri düzenledikleri operasyonlarda çok sayıda araca el koymuşlardı. 

OPERASYON GENİŞLEMİŞTİ
İstanbul Mali Şube Ekiplerinin 2012 yılında başlattığı, lüks otomobillerde ÖTV ve KDV vurgununa ilişkin soruşturma 2013 yılında genişledi. Ankara Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleriyle Ankara ve İstanbul’da yapılan eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda adrese baskın yapıldı. Ekipler, sahte belgeler düzenlenerek ÖTV ödenmeden kaçak olarak yurt dışından getirilen çok sayıda otomobil tespit etmişti. Aralarında Sibel Can, Seren Serengil’in de bulunduğu 44 kişiye satılan otomobillere el konulmuştu.

DEVLETİ MİLYONLARCA DOLAR ZARARDAN KURTARDILAR
Lüks araçların tescil ve gümrük vergilerinin düşük ödenmesi neticesinde  devlet milyonlarca dolar zarara uğratılıyordu. Bu operasyonlar sayesinde Mali Şube polisleri, hem devletin milyonlarca lira zarara uğramasını engellemiş hem de vergi kaçakçılığının önüne geçmiş oldu.

LÜKS OTOMOBİL KAÇAKÇILIĞI OPERASYONLARI BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ
Lüks otomobil kaçakçılığına ilişkin operasyonun son dalgası Nisan 2014'te Ankara Emniyeti tarafından yapılmıştı. O dönemde Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu çok çarpıcı sorular yöneltmişti. Tanrıkulu soru önergesinde su konularda bilgi istemişti. "Yasadışı yollardan Türkiye’ye lüks araç getiren şebekenin Ankara’daki sorumlusu kimdir? Söz konusu kişinin AKP Hükümetlerinde görev almış eski bir Bakan olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, soruşturmanın AKP’li eski Bakana ulaşmasının Recep Tayyip Erdoğan talimatıyla engellendiği iddiası doğru mudur?”

SAMANYOLUHABER.COM

01 Eylül 2014 10:44
DİĞER HABERLER