Vatandaş 'iç güvenlik paketinden' bihaber

Vatandaş 'iç güvenlik paketinden' bihaber
33'ü kabul edilen 132 maddelik iç güvenlik paketine, üç muhalefet partisinin de sert eleştirileri sürüyor.

İki haftadır Meclis gündeminde olan ve 33 maddesi Genel Kurul’da kabul edilen 132 maddelik iç güvenlik paketine, üç muhalefet partisinin de sert eleştirileri sürüyor.

Muhalefet partileri, sıkıyönetimi andıran maddeler içeren paketin özellikle ‘toplumsal muhalefeti sindirmek için çıkarıldığı’ konusunda hemfikir. Muhalefet, yaklaşan seçimler öncesinde iktidara karşı yapılacak her türlü eylem ve gösterinin bu tasarı sonrasında engelleneceği, gösteri yapanların da gözaltına alınacağı uyarısında bulunuyor.

'AMAÇ YARGIYI SİSTEM DIŞI BIRAKMAK'

Tasarının temel hak ve özgürlükleri Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne uymayan bir şekilde sınırladığını belirten CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, “Paketin amacı yargıyı sistem dışında bırakarak, polisin yetkilerini artırarak hak ve özgürlükleri sınırlayarak toplumsal muhalefeti bastırmaktır. İktidar kamusal alanda ortaya çıkan toplumsal muhalefetten korkmaktadır, bu toplumsal muhalefeti bastırmak istemektedir.” dedi.

HALK ARTIK KESİLEN ZEYTİN AĞACINA KARŞI ÇIKAMAYACAK

CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer de, “Siyasi iktidar, kendi iktidarının devamı için tüm muhalifleri sindirmek istemektedir. Bu tasarı yasalaşırsa hükümeti rahatsız eden her toplu düşünce açıklaması yapanlar, HES’lere karşı eylem yapanlar, zeytin ağacının kesilmesine karşı çıkanlar, parasız eğitim isteyenler, sendika hakkını savunanlar sorgusuz sualsiz gözaltına alınacak ve on numara polis devleti uygulamasının kapısı ardına kadar açılmış olacaktır.

'VATANDAŞ SOYUP SOĞANA ÇEVRİLİRKEN SESİNİ ÇIKARTMAMASI İSTENMEKTEDİR'

Devletin tüm kaynakları iktidar yakınlarına ve yandaşlara peşkeş çekilirken ve kaçak saraylara harcanırken, halk Soma’da kömür ocağında yanarken, Ermenek’te yerin 400 metre altında boğulurken, 12 milyon asgari ücretliye, 11 milyon emekliye yaşam sağlanamazken, 9 milyon engelli güç koşullarda yaşarken bu iktidar on üç yıldır bu halkı soyup aldatırken, tüm bu adaletsizliklerin ve hukuksuzlukların karşısında halktan susası istenmektedir.” diye konuştu.
KARŞI ÇIKAMAYACAK
'TASARININ AMACI PKK'YA KARŞI ÇIKANLARI SUSTURMAK'

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ise paketin PKK ile mücadele yerine PKK’ya karşı çıkanları susturmak için çıkarıldığını vurguluyor. Türkoğlu, “Bu tasarının amacı PKK ile yapılan müzakerelere itiraz edenleri susturmak, yolsuzluk ve rüşvetle ilgili soruşturmaları kaynağında yok etmektir. Bunu yapmak için de hükümet, doğrudan kendisine bağlı ve sözünden çıkmayacak bir polis ve jandarma teşkilatı kurmayı amaçlamaktadır.” diye konuşuyor. HDP’li Erol Dora ise bu tasarının ‘sadece devlet şiddetini özendirmediğini, hâlihazırdaki davaları da lağvetme potansiyeli taşıdığını’, ‘hükümet muhaliflerinin tamamen bir şiddet nesnesi hâline getirileceğini’ belirtti.

ZAMAN

28 Şubat 2015 07:52
DİĞER HABERLER