YSK, HSYK seçimleri için kararını verdi

YSK, HSYK seçimleri için kararını verdi
YSK, 300'u avukatlıktan hakim ve savcılığa geçmiş olan 1200 civarında hakim ve savcının 12 Ekim tarihinde yapılacak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerine oy kullanamayacağına karar verdi.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), hakim ve savcılık mesleğine kabul edilip henüz göreve başlamayan hakim ve savcıların 12 Ekim'de yapılacak olan HSYK üyelik seçiminde oy kullanıp kullanmayacağı yönündeki başvuruyu değerlendirdi. YSK, hâkim ve savcılık mesleğine kabul edilip henüz ataması yapılmayan hakim ve savcıların oy kullanamayacağını kararlaştırdı. YSK, bu kararıyla görev yeri belli olmayan hakim ve savcıların bu sıfatları kazanmadığına karar vermiş oldu. HSYK seçimlerinde oy kullanamayacak olanların 300'unun avukatlıktan hakim ve savcılardan oluştuğu öğrenildi. YSK'nın bu kararı sonrasında mesleğe kabul edilmesine rağmen ataması yapılamayan 1200 civarında hakim ve savcı seçimde oy kullanamayacak.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonra dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, arasında geçen telefon konuşmasında yargı sistemine 2000'e bin avukatın aktarıldığını açıklamıştı. Bu avukatların AK Parti iktidarına yakın kişilerden oluştuğu iddia edilmişti.

17 Eylül 2014 00:08
DİĞER HABERLER