Yarın trafikte büyük denetim var

Yarın trafikte büyük denetim var
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yarın İstanbul trafiğinin yoğun olarak yaşandığı yerlerde egzoz gazı denetimine çıkacak, ekipler sınırı aşan araç sahiplerine cezai işlem uygulayacak.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakanlık trafikte seyreden otobüs, kamyon ve servis minibüslerinin egzoz gazı emisyon ölçümlerini sıkı takibe aldı. 

Yapılacak olan ölçümler neticesinde egzoz gazı eşik değeri üzerinde çıkan taşıtlara Çevre Kanunun 20. Maddesi uyarınca bin 755 TL para cezası kesilecek.

Yapılacak denetimler, özellikle trafiğin yoğun olarak yaşandığı kent merkezlerinde hava kirliliğinin başlıca sebeplerinden olan motorlu taşıt kaynaklı egzoz gazı emisyonların azaltılmasında ve uygun olmayan yakıtların 10 numara  yağ gibi maddelerin kullanılmasının da tespitinde faydalı olacak. Bu kapsamda, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Anadolu Yakasında Boğaziçi Köprüsü Mahmutbey gişeleri,  Ulaştırma Bakanlığı Yol Kenarı Denetim İstasyonunda, Edirne yönünde 28 Ağustos 2014 Perşembe günü saat 10.00'da egzoz gazı emisyon denetimi yapılacak.
27 Ağustos 2014 19:54
DİĞER HABERLER