Yasa çalışmaları sürerken, yapılan bir atama şok etti

Yasa çalışmaları sürerken, yapılan bir atama şok etti
Valilere süper yetki getirilmesi konusundaki torba yasa çalışmaları sürerken Eskişehir Valiliği'nde ilginç bir atama gerçekleştiği ortaya çıktı

Eskişehir Emniyeti’nde 22 müdür ve müdür yardımcısının görev yerleri geçtiğimiz günlerde değişti. Ancak en dikkat çeken değişiklik Eskişehir Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'nde yaşandı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdür Yardımcısı Harun Yıldırım önce Valilik Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirildi. Ardından da Yıldırım’a KOM Şube Müdürlüğü görevi verildi. Yapılan yeni değişiklikle Yıldırım hem Valilik özel kalemliğini hem de KOM Şube Müdürlüğü’nü birlikte yürütmeye başladı. Yıldırım’ın yardımcılığına da suç örgütleri bağlantısı olduğu iddiasıyla ihraç istemiyle yargılanan ve son süreçte aklanan O.T.’nin getirilmesi, Hanefi Avcı’nın sağ kolu olarak bilinen ve emniyetteki algı operasyonu sürecinde Avcı olayıyla ilgili raporu hazırlayan Şakir Engin Korkmaz’ında KOM’dan sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine atanması dikkat çekti.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nde 22 şube müdürü ve müdür yardımcısının görev yerleri geçtiğimiz günlerde değişti. Bu değişikliklerin içerisinde en dikkat çekeni ise Valilik Özel Kalem Müdürlüğü’nde yaşandı. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın Özel Kalem Müdürü Harun Yıldırım, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Daha önce TEM’de görev yaparken Valilik Özel Kalem Müdürlüğüne getirilen Harun Yıldırım, böylelikle iki müdürlük görevini birden yönetiyor. Yıldırım, Valilikteki makamında hem Valilik Özel Kalem Müdürlüğünü yapıyor, hem de valilikten KOM Şube Müdürlüğünü yürütüyor. Valilere süper yetki getirilmesi konusundaki torba yasa çalışmalarının sürdüğü bu süreç öncesinde yaşanan bu atama dikkat çekti.

Yıldırım’ın yardımcılığına da daha önce Kocaeli KOM’ da görev yaparken organize suç örgütlerine yardım ve yataklık yaptığı tespit edildiği iddiasıyla açığa alınarak teşkilattan ihraç istemiyle yargılanırken son süreçte aklanan O.T.’nin getirildiği kaydedildi. Emniyetin bel kemiği olarak adlandırılan, organize suç örgütleri, ihale yolsuzlukları, rüşvet ve çetelerle mücadele eden KOM Şube’de yapılan değişiklik bununla da kalmadı. Dikkat çeken değişikliklerden biri de eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın sağ kolu olarak bilinen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Engin Şakir korkmaz ile ilgili oldu.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı olan Korkmaz’a KOM Şube’de bağlandı. Korkmaz, Hanefi Avcı’nın cezaevinden tahliye olması sonrasında bu olayla ilgili Eskişehir Vali Yardımcısı Rıza Dalan ile birlikte yaptığı araştırma raporunu hazırlamıştı. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrası İl Emniyet Müdür Yardımcılığına terfi ettirilen Korkmaz’ın kamuoyunda ‘akbil yolsuzluk operasyonu’ olarak bilinen 1999 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk operasyonunda aktif rol almıştı. Korkmaz, o dönem şuanki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında ‘Akbil yolsuzluk operasyonundan dolayı’ fezleke hazırlamıştı.

 Bu görevlendirmelerin ardından Eskişehir Emniyeti’nde polise yönelik yapılmak istenen algı operasyonuyla ilgili ilginç bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı.
Diğer illerde polise yönelik yapılan algı operasyonlarına yönelik dosyalar TEM Şube tarafından yapılırken, Eskişehir’de bu işlem KOM Şube'ye verildi. Yasalara göre, suç örgütü lanse edilen iddialarla ilgili dosyaları TEM Şubesi bakması gerekirken, Eskişehir’de bu işin KOM’a verilmesi dikkat çekti. TEM Şube’nin algı operasyonunu tetikçilik olarak gördüğünden yapmak istemediği, bunun üzerine dosyanın KOM’a gönderildiği iddia edildi.

(CİHAN)

25 Ocak 2015 12:52
DİĞER HABERLER