Yemen'den Türk öğretmenlere övgü: Burası, cesur Türklerin de memleketi oldu

Yemen'den Türk öğretmenlere övgü: Burası, cesur Türklerin de memleketi oldu
SANA (CİHAN)- Yemen'de 17 yıldır eğitim-öğretime devam eden Uluslararası Türk Okulları, kaosun hüküm sürdüğü bugünlerde de faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor. Başta eğitim bakanlığı olmak üzere çok sayıda üst düzey devlet yetkilisi ve akademisyen, zor zamanda ülkeyi terk etmedikleri için Türk öğretmenlerine teşekkür ediyor. Öğrenci velileri de okul idareci ve öğretmenlerine ülkelerini terk etmedikleri için şükranlarını sunuyor.

REKTÖR DR. HAMDANİ: ELÇİLİK GİTTİ, TÜRK OKULU GÖREVLİLERİ KALDI

Türk okullarına teşekkür ziyaretinde bulunan öğrenci velisi Yemen Müstakbel Üniversitesi Rektörü Dr. Abdülhadi el-Hamdani, "Biz buraya Türk okullarının gösterdiği cesareti ve bulunduğu seçkin konumdan dolayı teşekkürlerimizi sunmaya geldik. Ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara rağmen okul çalışanları ve idarecilerinin tamamının, büyükelçiliğin bile ülkeyi terk ettiği bu dönemde burada kalacaklarını açıklaması, önemli bir cesaret örneği." dedi.

EĞİTİM BAKANLIĞI YETKİLİSİ: CESUR TÜRKLERE HİÇBİR KÖTÜLÜK DOKUNMAYACAK

Yemen Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Abdo Ahmet En-Nuzeyli, Türk okulunun eğitim kalitesinin hem devlet okullarından hem de diğer özel okullarından daha iyi seviyede olduğunu ifade etti.

En-Nuzeyli, "Türkiye Büyükelçiliği (güvenlik sebebiyle) Türk okulundaki idareci ve öğretmenlerin de ülkeden ayrılmasını istedi. Ama Türk okulları eğitime devam ederek büyük bir sorumluluk yüklenmiş oldu. Biz onları her şekilde destekliyoruz. Cesur Türklere diyorum ki; onlar Yemenlidir, Yemen de onların memleketidir. Hiçbir korkuları olmasın. İnşallah onlara hiçbir kötülük dokunmayacak."

TEK BİR AİLE GİBİ OLACAĞIZ

Çocuklarını Türk okuluna gönderen Yemen Elektrik İdaresi Genel Müdürü Haris el-Amri ise "Çocuklarımın okulda okuduğu sürede gözlemlediğim; okulu seçkin kılan şeyin sadece eğitim değil, aynı zamanda ahlaki değerlerimizi yaşatması." ifadesini kullandı.

Zor durumlarda okuldaki öğretmenlerin yanında yer alıp onlara destek olacağı sözünü veren el-Amri, "Türk öğretmenler, Yemen'i ikinci ülkeleri gibi görüyorlar. Bu zor dönemde tek bir aile gibi olacağız inşallah." dedi.

ÜÇ ŞEHİRDE 5 TÜRK OKULU HİZMET VERİYOR

1998'de, başkent Sana'da 33 öğrenci ile bir ilkokulda başlayan eğitim ve öğretime başlayan Türk okulları, başkent Sana'da 3, Taiz ve Aden şehirlerinde ise birer okul ile 1215 öğrenciye hizmet veriyor. Anaokulu, ilkokul ve lise düzeyindeki eğitim dili İngilizce ve Arapça olan okullarda, Türkçe ise yabancı dil olarak okutuluyor.

Çok sayıda ödülün yanı sıra, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Yemen lise bitirme sınavında ülke 2'incisi ve 3'üncüsü Türk okullarından çıkmıştı. CİHAN
04 Mart 2015 19:30
DİĞER HABERLER