Yeni kabinedeki 'Gölge Başbakan'ı açıkladı

Yeni kabinedeki 'Gölge Başbakan'ı açıkladı
Fox TV Ankara Temsilcisi Sedat Bozkurt, Samanyolu Haber Televizyonu'nda yeni kabineyi yorumladı.

Yeni kabineyle ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulunan Bozkurt, "Yalçın Akdoğan burada gölge Başbakan görevi görecek. Çünkü en son açıklamaları da bunun işaretlerini veriyor. Sadece gölge başbakan olarak kalmayacak bence birazcık iddialı bir cümle olabilir ama Yalçın Akdoğan geleceğin Başbakan adayıdır." dedi.

KABİNEDEKİ İKİ DİKKAT ÇEKEN UNSUR
Canlı yayına telefon bağlantısı ile katılan Fox TV Ankara Temsilcisi Sedat Bozkurt, yeni kabinedeki Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ile Yalçın Akdoğan'a dikkat çekti.   'Burada iki tane dikkat çeken unsur var. Bunlardan biri Bülent Arınç'ın kabinede kalmış olmasıdır" diyen Bozkurt,  kabineyi hazırlayan otoritenin stratejik bir hamle yaptığını belirterek " Eğer Yalçın Akdoğan'ı getirdiği kabineden eğer Bülent Arınç'ı uzaklaştırsaydı parti içinde eski-yeni diye açıklanan cepheleşme net bir şekilde ortaya çıkacaktı." ifadelerini kullandı.

"LİSTEYİ ERDOĞAN HAZIRLADI"
Listeye hazırlayanın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia eden Bozkurt, son dönemde yaşanan yeni yetme-ak saçlı tartışmalarına göndermede bulunarak, 'Bülent Arınç'ı kabinenin dışına çıkarıp, Arınç'la polemik yaşanan Yalçın Akdoğan'ı kabineye sokulsaydı. Ahmet Davutoğlu da Recep Tayyip Erdoğan da otomatikman parti içinde yaşanan bu cepheleşmede yenilikçilerin yanında pozisyon alacakmış gibi davranacaktı, o yüzden Bülent Arınç kabinede tutulmuş" dedi.

"YALÇIN AKDOĞAN GÖLGE BAŞBAKAN VE GELECEĞİN BAŞBAKAN ADAYIDIR"
'Yalçın Akdoğan burada gölge başbakan görevi görecek' diyen Sedat Bozkurt şöyle devam etti. "Çünkü en son açıklamaları da bunun işaretlerini veriyordu. Sadece gölge başbakan olarak kalmayacak bence birazcık iddialı bir cümle olabilir ama Yalçın Akdoğan geleceğin Başbakan adayıdır.

"DAVUTOĞLU'NU KALICI GÖRMÜYOR"
Türkiye'de artık Başbakanların sekreterlik görevi üsteleneceğini ve Cumhurbaşkanının kontrolünde çalışacaklarını belirten Sedat Bozkurt,  Ahmet Davutoğlu'nu kalıcı olarak görmediğini söyledi.

SAMANYOLUHABER.COM

29 Ağustos 2014 16:20
DİĞER HABERLER