Zaman ve Cihan'dan suç duyurusu

Zaman ve Cihan'dan suç duyurusu
Cihan Haber Ajansı (Cihan) ve Zaman Gazetesi, cumhurbaşkanlığı seçiminde kendilerine yönelik siber saldırıları yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.
Cihan ve Zaman Gazetesi, avukat Hasan Günaydın aracılığıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdi. Avukat Günaydın, müvekkili olan iki şirkete de seçim günü siber saldırı gerçekleştiğini hatırlattı. 

Cihan'ın 1992 yılından itibaren Türkiye'nin başarılı ajanslarından biri olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Günaydın, Cihan'ın 2002 yılından bu yana geliştirdiği habercilik stratejileriyle seçim sonuçlarını en hızlı ve güvenilir bir biçimde Türkiye ve dünya kamuoyuna aktardığını vurguladı. Kurumun bu konuda dünya çapında referans teşkil ettiğini kaydetti.

Zaman Gazetesi'nin de 1986 yılından bu yana başarılı ve kaliteli yayınıyla yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda ödül aldığına işaret eden Günaydın, her iki şirketin internet siteleri üzerinden müşteri ve okurlarına haber sunduğunu belirtti.

10 Ağustos'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını en hızlı ve güvenilir şekilde kamuoyuna duyurmak için iki müvekkil şirketin de önemli yatırımlar yaptığını aktaran Günaydın, Cihan ve Zaman'ın internet sitelerine siber saldırılar yapıldığını kaydetti. Bu yolla iki kurumun da internet sitelerinin engellendiğini ve bozulduğunu ifade eden Günaydın, sitelerin yavaşlatılarak basın ve yayın organlarının hukuka aykırı biçimde engellendiğini vurguladı.

Bu saldırılar nedeniyle Cihan ve Zaman'ın tüm Türkiye kamuoyunun basını en yakın takip ettiği bir süreçte yarış dışı bırakılmak istendiğini belirten Günaydın, "Müvekkillerim seçim süreci reytingleri hesaplanarak alınan reklamlar dolayısıyla zor durumda bırakılmak istenmiş, hepsinden önemlisi müvekkillerimin yıllarca seçim sonuçlarını en etkili biçimde aktarma konusunda edindikleri okurlar nezdinde itibar ve saygınlıkları sarsılmak istenmiştir." dedi.

Turkcell Superonline tarafından gönderilen rapora göre 4 Ağustos ve 10 Ağustos tarihlerini kapsayan dönemde Cihan ve Zaman'a yönelik siber saldırıların 10 Ağustos'ta saat 08.30 itibariyle başladığı belirtildi. Saldırıların 19.21'e kadar orta ve yüksek yoğunlukta devam ettiğini aktaran Günaydın, saldırıların Cihan'ın birçok omurga sistemini hedef aldığını kaydetti. Saldırıların bir kısmının yurt dışından bir kısmının da yurt içinden yapıldığını ifade eden Günaydın, saat 14.00'dan sonra gerçekleşen saldırıların tamamının ise yurt içinden olduğunu belirtti. Günaydın, bu saldırıların kaynağının log kayıtlarının incelenmesi ile ortaya çıkarabileceğini ifade etti.

Aynı saldırıların 30 Mart yerel seçimlerinde de yaşandığını hatırlatan Günaydın, o dönem ki saldırılarla ilgili şikayetçi olduklarını ve soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Bilişim sisteminin işleyişini engellemek, basın ve yayın organının yayınının hukuka aykırı şekilde engellenmesi suçlarından faillerin cezalandırılmasını istediklerini belirten Günaydın, şüphelilerle uzlaşma taleplerinin de olmadığını ifade etti.
29 Ağustos 2014 19:43
DİĞER HABERLER