ABD Kongresi İnsan Hakları Komisyonunda Türkiye oturumu

ABD Kongresi İnsan Hakları komisyonunda Türkiye'deki insan hakları ihlalleri ile ilgili bir oturum yapılıyor.

Amerika Birleşik Devletleri Kongresi İnsan Hakları Komisyonu bugün, Türkiye'de yaşanan korkunç insan hakları ihlallerini masaya yatıran kritik bir oturum düzenliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 2022 İnsan Hakları Uygulamaları Ülke Raporları, Türkiye'deki ihlallerin endişe verici boyutta olduğunun altını çizerken, raporda belgelenen zulüm kataloğu, keyfi öldürmeler, gözaltında şüpheli ölümler, zorla kaybetmeler ve yaygın işkenceyi de içeriyor ve son derece rahatsız edici.



Erdoğan iktidarının basın ve yargı bağımsızlığını yok etmesi, Gülen Hareketi’ni dehümanize etme çalışmaları ve harekete yönelik işlediği sistematik insanlığa karşı suçun masaya yatırılacağı bu özel oturumda, IJA ABD Danışma Heyeti Üyesi ve Zaman Gazetesi’nin son Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici ile eski NBA Oyuncusu ve İnsan Hakları Aktivisti Enes Kanter Freedom tanık olarak dinleniyor.   


ABD Kongresi’nin bu oturumu, tanıkların Türkiye'deki insan hakları ihlallerine açıklık getirmeleri, ABD'nin bugüne kadar verdiği tepkiyi değerlendirmeleri ve Kongre'ye tavsiyelerde bulunmaları için bir platform sağlıyor.





16 Nisan 2024 12:59
DİĞER HABERLER