ABDli senatörler ve iş adamları Vali

ABDli senatörler ve iş adamları Vali Oğuzu ziyaret etti -Süleyman Demirel Üniversitesi ile Isparta Girişimci-Sanayici İşadamları Derneğinin davetlisi olarak kente gelen ABDli senatör ve iş adamları Vali Memduh Oğuzu makamında ziyaret e
ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Isparta Girişimci-Sanayici İşadamları Derneğinin davetlisi olarak kente gelen ABDli senatörler ve iş adamları, Vali Memduh Oğuzu makamında ziyaret etti.
     Ziyarete, Florida Eyaleti senatörleri Anitere Flores ve Rene Garcia, Latin Amerika Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Rafael Calleja ve ABD Dışişleri Bakanlığına bağlı Dünya Uluslararası İlişkiler Konseyi Florida Başkanı Max Steward katıldı.
     Vali Oğuz, ziyarette yaptığı konuşmada, senatör ve iş adamlarına Isparta hakkında bilgi verdi. Ispartanın dünya gül yağı üretiminin yüzde 65ini karşıladığını, dolayısıyla Ispartaya dünyanın gül başkenti dediklerini ifade eden Oğuz, ayrıca Ispartada yılda yaklaşık 600 bin ton elma ve 17 bin ton kiraz üretimi yapıldığını söyledi.
     Oğuz, ilişkilerin geliştirilmesine yönelik atılacak her somut adımda valilik olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını vurguladı.
     Ispartanın inanç turizmi açısından önemli bir kent olduğunu dile getiren Oğuz, Hristiyanlıkta ilk vaaz Yalvaçta Pisidia Antiocheia Kentinde verilmiştir ve Vatikan burayı hac merkezi ilan etmiştir. Burası Müslümanlar için çok önemli alimlerin yetiştirildiği bir yerdir. Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait çok önemli eserlerin bulunması ve o dönemde Ispartada iki üniversitenin kurulmuş olması, Ispartanın önemini ön plana çıkarmaktadır diye konuştu.
     SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdal Dikmen ise ABDli senatör ve iş adamlarının Ispartayı ziyaret etmelerindeki amacın, karşılıklı ticari ilişkileri geliştirerek üniversiteler arasındaki işbirliğini kuvvetlendirmek olduğunu kaydetti.
     Konuşmaların ardından Vali Oğuza Florida eyalet bayrağı sunuldu.
    
     Muhabir: Durmuş Genç / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
27 Eylül 2012 17:08
DİĞER HABERLER